Ο 3ος δρόμος  

 

Σε μια ολονύκτια συνεδρίαση, παραμονή της Παναγίας, η Βουλή των αντιπροσώπων του έθνους ψήφισε (όπως αναμενόταν) το 3ο μνημόνιο.

Μονόδρομος χαρακτηρίστηκε η ψήφισή του, αφού όλη τη νύχτα ανταλλάχτηκαν σκληρές κουβέντες μεταξύ όλων των εκπροσώπων των κομμάτων αλλά τελικά εγκρίθηκε.

 

Η κυβερνητική παράταξη σίγουρα βρέθηκε μπροστά σε μια σκληρή πραγματικότητα, που ή δεν είχε καμνημονιο 3λά υπολογίσει ή αγνοούσε το μέγεθός της και ο Αλέξης Τσίπρας μπροστά στο εφικτό  (ως Πρωθυπουργός) και το ανέφικτο (ως κομματικός αρχηγός).

 

Η εσωτερική αντιπολίτευση της κυβερνητικής-κομματικής παράταξης που τοποθετεί τον εαυτό της στην αριστερή πλευρά, δεν εγκαταλείπει τα έδρανα της Βουλής αλλά θα συνεχίσει να κάνει αγώνα εκ των έσω. Στο άμεσο μέλλον θα φανούν οι κινήσεις της και η ζωή θα τους τοποθετήσει στο χώρο που ανήκουν.

 

Βουλευτές, εκπρόσωποι του λαού, αποδείχτηκαν χωρίς γνώμη! Αυτοί που ψηφίζουν παρών και έχουν γνώμη για όλους και για όλα, δεν μπορούν να πάρουν θέση και να ψηφίσουν «ναι» ή «όχι», ψηφίζουν «παρών»!

 

Κάποτε ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου είχε «εφεύρει» για την πολιτική του ευελιξία, τον τρίτο δρόμο προς την ανάπτυξη και τον Σοσιαλισμό. Τώρα τρίτος δρόμος δεν υπήρξε, δεν υπάρχει. Μόνο 3ο μνημόνιο

 

Οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και προβλέπεται καυτό φθινόπωρο μετά την καλοκαιρινή ραστώνη. Εκλογές, διάσπαση, εκβιασμοί Ευρωπαϊκών μηχανισμών για την αποτροπή τους, κυβέρνηση εθνικής ενότητας, κυβέρνηση προσωπικοτήτων, επιτροπές τεχνοκρατών είναι μπροστά μας.