Η Αμερικάνικος κολοσσός AGCO (Massey Fergusson – Valtra – Fendt) σάρωσε τα βραβεία στον φετινό διαγωνισμό για το καλύτερο τρακτέρ της χρονιάς!

Το Valtra Versu T254 Smart Touch κατέκτησε το πολυπόθητο βραβείο του καλύτερου τρακτέρ του 2018 διαλύοντας κυριολεκτικά τον ανταγωνισμό που ήταν πολύ μεγάλος.

Ο θεσμός της βράβευσης του καλύτερου τρακτέρ της χρονιάς στην Ευρώπη ξεκίνησε το 1998 και ήταν ιδέα του Ιταλικού περιοδικού Trattori .Κατά την διάρκεια των χρόνων μέχρι σήμερα, ο θεσμός απέκτησε μεγάλη αίγλη και αποτελεί πλέον απαραίτητο προσόν για κάθε καινούριο τρακτέρ.
Τα βραβεία που δίνονται συνολικά είναι:Τρακτέρ της  χρονιάς, το πιο πρακτικό τρακτέρ (τρακτέρ μικρά από 70 μέχρι 105 ίππους), το καλύτερο τρακτέρ ειδικής χρήσης (αμπελουργικά, δενδροκομικά, δασικά κ.α) και το χρυσό βραβείο σχεδιασμού (αφορά όλα τα τρακτέρ).
Η κριτική επιτροπή αποτελείται από δημοσιογράφους περιοδικών, εφημερίδων, sites, και τηλεοπτικών εκπομπών που ασχολούνται με αγροτικά θέματα από 23 χώρες της Ευρώπης.
Η επιτροπή αξιολογεί τα τρακτέρ βάση των τεχνικών τους χαρακτηριστικών αλλά και σε πραγματικές συνθήκες στο χωράφι σχεδόν για ένα χρόνο βάση συγκεκριμένου προγράμματος. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι τα τρακτέρ να βρίσκονται στην παραγωγή τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο της προηγούμενης χρονιάς. Ο κάθε κατασκευαστής δικαιούται να θέσει μία υποψηφιότητα για κάθε βραβείο.
Η απονομή των βραβείων έγινε φέτος  στην μεγάλη αγροτική έκθεση Agritechnica  στo Ανόβερο της Γερμανίας στις 18 Νοεμβρίου.Έτσι λοιπόν ο φετινός μεγάλος νικητής είναι το εκπληκτικό  Valtra Versu T254 Smart Touch των 270 ίππων. Είχε να αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από πανίσχυρους αντιπάλους που ήταν οι εξής: το Case Ih Quadtrac 540 Cvx, το Claas Arion 660, το John Deere 6250 R, και το New Holland T 6.175 Dc.Το βραβείο για το πιο πρακτικό τρακτέρ κέρδισε το McCormick X6 Vt-Drive  το οποίο ανταγωνίζονταν τους New Holland T 4.75 S, Valtra A 114, McCormick X6 Vt-Drive, John Deere 5125 R και το Massey Ferguson 5709 Dyna 4. Καλύτερο  ειδικό τρακτέρ αναδείχτηκε Fendt 211 Vario V το οποίο είχε συνδιεκδικητές, τους: Massey Ferguson 3710 S, Kubota M5101 N, Fendt 211 Vario V, Claas Nexos 240 VE και τοAebi TT281. Το χρυσό βραβείο σχεδιασμού πήρε όπως ήταν αναμενόμενο το πανέμορφο Valtra Versu T254 Smart Touch.  Στην κατηγορία αυτή υποψήφιοι ήτα όλα τα παραπάνω τρακτέρ.
http://agrotes.eu