Λοιπόν αυτό το απαγορεύεται «εδώ μου έχει κάτσει».

Θυμίζει άλλες εποχές πως να το κάνουμε. Θυμίζει «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Έτσι είναι και ας μην αρέσει. Έχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα πρέπει να μας διαφεύγει… 

Για δύο μέρες λοιπόν και λόγω της επετείου του Πολυτεχνείου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η συγκέντρωση πάνω από 4 άτομα με απόφαση της Αστυνομίας!

Μα έχουμε πανδημία και υπάρχουν έκτακτα μέτρα για τον συγχρωτισμό που μάλιστα λέει όχι πάνω από έξι…

Και τι θα γίνει δηλαδή να πάνε στο Πολυτεχνείο χιλιάδες;

Να γίνει πορεία;

Όχι δεν λέμε αυτό αλλά ότι θίγονται εμμέσως ζητήματα ελευθερίας που επιβάλλονται στο βωμό της πανδημίας. Έχει ήδη ανοίξει ολόκληρη συζήτηση και εκστρατεία ακριβώς γι’ αυτό από την Ε.Ε.

Και για να τα ξεδιαλύνω.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ η Αστυνομία. Έχει διαφορά από ότι αντιλαμβάνεστε έτσι;

Αν δεν το αντιλαμβάνεστε να σημειώσουμε ότι στη Δημοκρατία πρώτα-πρώτα ΔΕΝ υπάρχουν αδιέξοδα και επίσης ότι δεν μπορεί να ισχύσει σε όλη την Επικράτεια μια Αστυνομική διαταγή, είναι αντισυνταγματικό.

Θα έπρεπε δηλαδή να γίνει πολιτική συνεννόηση.

Θα πήγαιναν λοιπόν εκπρόσωποι του πολιτικού συστήματος και φορέων να τιμήσουν και να καταθέσουν στεφάνι. Σίγουρα θα υπήρχε συνεννόηση και σύμφωνα με τα επιδημιολογικά πρωτόκολλα.

Πως λοιπόν θα απαγορεύσεις σε θεσμικά όργανα, σε εκλεγμένους να πάνε στο Πολυτεχνείο;

Θα συλλάβουν δηλαδή πολιτικούς αρχηγούς;

Είναι δηλαδή η Αστυνομία πάνω από τη Βουλή;

Ωραία και με την πορεία; Πιστεύω ότι η κοινή λογική σε συνεννόηση θα είχε πρυτανεύσει. Ούτε με ευθύνη των διοργανωτών-κομμάτων ΔΕΝ θα πρέπει να γίνει.

Ναι να γίνει συμβολικός εορτασμός στο Πολυτεχνείο με την κατάθεση στεφανιών και προσκύνημα-σεβασμό σε όλους αυτούς που έδωσαν και τη ζωή τους για την πτώση της χούντας και την ελεύθερη βούληση.      

Συνεννόηση και συμφωνία λοιπόν και όχι στυγνά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. Τι στα κομμάτια ούτε εκεί θα συμφωνούσαν τη στιγμή που ο… κορωνοϊός μας έχει κλείσει στα σπίτια; 

Συμβολικός εορτασμός λοιπόν και φυσικά αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα θα έχουμε εκτροχιασμό και… συλλήψεις ας το σκεφτούν όσοι το επιχειρήσουν.