Που πήγαν τρόφιμα και ξύλα;
Από τα πρώτα δημοσιεύματα του Ασώπιχου ήταν αυτό με τίτλο “ξύλα για ζεστασιά” και είχαμε επιβραβεύσει την προσπάθεια του Δήμου υπογραμμίζοντας “Μπράβο για την πρωτοβουλία και πιστεύουμε οτι η μοιρασιά γίνεται με κοινωνικά κριτήρια“.
Θυμηθήκαμε αυτό το δημοσίευμα γιατί πολλές γκρίνιες ακούστηκαν στο τελευταίο συμβούλιο του Δήμου, σχετικά με την διανομή τροφίμων τις ημέρες των Χριστουγέννων αλλά και στη διανομή καυσόξυλων όταν Ξυλαζητήθηκαν από συμβούλους της “Νέας Εποχής” εξηγήσεις για το πού και πώς μοιράστηκαν καυσόξυλα και τρόφιμα.
Αυτό που κυριάρχισε, όπως πληροφορούμαστε από την “ενημέρωση” είναι οτι δεν έχουν συγκροτηθεί οι κατάλογοι των ευπαθών ομάδων και ότι τα τρόφιμα που μοιράστηκαν ήταν χορηγία εταιρείας ανεμογεννητριών ύψους 12.000€.
Οι απαντήσεις που δόθηκαν από τον Δήμαρχο και τους αντιδημάρχους ήταν συγκεχυμένες και άλλοι μίλησαν οτι δεν έχει ολοκληρωθεί η απογραφή ευπαθών ομάδων (άρα δεν υπήρξε αντικειμενικός κατάλογος διανομής) και άλλοι οτι έπαιρναν όσοι έκαναν αίτηση (είχε ανακοινωθεί κάτι τέτοιο;) και άλλοι ότι μοιράζονται σε αυτούς που τα ζητάνε και τα έχουν ανάγκη.

Ας μάθουμε λοιπόν… δεν βλάπτει και καμιά ανακοίνωση ενημέρωσης των Δημοτών

Ασκαρδαμυκτος