Καταφατική ήταν η απάντηση της Προεδρίας της Δημοκρατίας στην πρόσκληση του Δήμου Δελφών για τους εορτασμούς των διακοσίων ετών από την απελευθέρωση του πρώτου κάστρου που έπεσε στα χέρια των επαναστατημένων Ελλήνων, του Κάστρου των Σαλώνων.

Έτσι, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα λαμπρύνει με την παρουσία της τους εορτασμούς για την ιστορική επέτειο. Μαζί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, στη Φωκική πρωτεύουσα την Παρασκευή 9 Απριλίου και το Σάββατο 10 Απριλίου θα βρίσκεται και η Πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”, Γιάννα Αγγελοπούλου.

Στο πλαίσιο των λιτών λόγω covid εκδηλώσεων η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα παραστεί στην εορταστική δοξολογία και στην κατάθεση στεφάνου, ενώ θα επισκεφθεί το Δημαρχείο στην Άμφισσα και το Μουσείο Ελληνικής Επανάστασης-Οικία Πανουργιά.

Σύμφωνα με το fokidanews.gr πρόκειται για την 4η επίσκεψη Προέδρου της Δημοκρατίας στην Άμφισσα τα τελευταία 17 χρόνια με αφορμή τους εορτασμούς για την Γιορτή της Πόλης, μετά από εκείνη του Κωστή Στεφανόπουλου και δύο φορές του Προκόπη Παυλόπουλου.