• Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τομέα της δημόσιας υγείας, το ΕΣΥ είναι στα όριά του, τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας δίνουν σκληρό αγώνα για τους συνανθρώπους από τις διαστάσεις που έχει πάρει η πανδημία, υπάρχουν εργαζόμενοι-συμβασιούχοι στο χώρο που κινδυνεύουν να απολυθούν.

Την ανανέωση των συμβάσεων, την αναγνώριση των θέσεις εργασίας ως θέσεις μόνιμης απασχόλησης και την μετατροπή αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου ζητούν με επιστολή τους στον Υπουργό Υγείας οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, εν μέσω της πανδημίας, οι εργαζόμενοι αυτοί μαζί με τους υπόλοιπους υγειονομικούς έχουν ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις τους και στον αγώνα για την καταπολέμηση της διασποράς της πανδημίας από τον covid-19 και θα πρέπει να συνεχίσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ολόκληρο το υπόμνημα των εργαζομένων

Υπόμνημα

Της επιτροπής αγώνα των εργαζομένων  στα κέντρα υγείας της 5ης ΥΠΕ.

Προς : Υπουργείο υγείας.

Κοινοποίηση:  5η ΥΠΕ, πολιτικά κόμματα, βουλευτές, κοινωνικούς φορείς, εργατικά κέντρα και σωματεία της περιοχής μας.

Κύριε Υπουργέ!

Είμαστε συμβασιούχοι εργαζόμενοι στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ της 5ης Υγειονομικής περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Εργαζόμαστε με σύμβαση ορισμένου χρόνου ( ΣΟΧ 1/2018 και ΣΟΧ 1/2019), στις υπηρεσίες καθαριότητας και φύλαξης.

Οι θέσεις μας θεωρούνται απαραίτητες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όλο αυτό το διάστημα επιτελούμε το έργο μας με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο βιώσαμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους του ΕΣΥ την αποφυγή της διασποράς και μετάδοσης του covid- 19 και καταφέραμε να είμαστε εντάξει με τα καθήκοντα μας.

Εργαζόμενοι κάτω από αυτή τη δύσκολη και απαιτητική για την κοινωνική υγεία περίοδο , αποκτήσαμε την απαραίτητη εργασιακή εμπειρία και είμαστε πλέον έτοιμοι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας στο ΕΣΥ, που θεωρούνται απαραίτητες. Πέρα από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, προσπαθώντας να επιτελέσουμε τα καθήκοντα μας.

 Εργαζόμαστε και σε ένα συνεχές καθεστώς αβεβαιότητας και ανασφάλειας, αφού η τελευταία εξάμηνη παράταση που υπογράψαμε με την υπηρεσία λήγει στις 30/6/2021.

Παρότι εσείς ψηφίσατε το Σεπτέμβριο του 2020 το Προεδρικό Διάταγμα (μέτρα καταπολέμησης της διασποράς του covid-19), Σύμφωνα με το οποίο δόθηκε η δυνατότητα να ανανεωθούν όλες συμβάσεις μέχρι 31/12/2021. Αντίθετα αυτή την περίοδο εμφανίζονται στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ ιδιωτικές εταιρείες, αναλαμβάνοντας καθήκοντα ίδια με τα δικά μας. Μην ξεχνάτε είμαστε άνθρωποι!

Όλοι οι άνθρωποι έχουν δικαίωμα στην εργασία! Με τον μισθό μας προσπαθούμε να επιβιώσουμε, να φροντίσουμε τις οικογένειες μας και να καλύψουμε τις ανάγκες μας.

Ζητάμε λοιπόν:

  • Την ανανέωση των συμβάσεων μας και την μετατροπή αυτών σε συμβάσεις αορίστου χρόνου με πλήρες ωράριο εργασίας.
  • Την αναγνώριση των θέσεις εργασίας μας ως θέσεις μόνιμης απασχόλησης.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι γνωστό σε όλους ότι το εθνικό σύστημα υγείας έχει τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, επομένως το αίτημα μας είναι δίκαιο αφού ακόμα και με προσλήψεις των εργαζομένων αποκλειστικά με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, δε θα καλυφθούν οι  πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ.

Με τιμή και εκτίμηση!

Η επιτροπή  των συμβασιούχων της 5ης ΥΠΕ.