Το ΝΤ ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ στηρίζει τις  παν-υγειονομικές απεργιακές κινητοποιήσεις των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2021 και στη Βοιωτία , με επίκεντρο το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (στάση εργασίας 11:00 – 13:00 , σημείο συνάντησης η είσοδος του Νοσοκομείου) , στο οποίο :

Οι κενές οργανικές θέσεις προσωπικού ξεπερνούν τις 200,με αποτέλεσμα την αύξηση της εντατικοποίησης της εργασίας και της εργασιακής εξάντλησης. Ολοένα και μεγαλύτερο μέρος της έλλειψης προσωπικού καλύπτεται προσωρινά με προσλήψεις συμβασιούχων και μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ των τμημάτων , με ότι αυτό συνεπάγεται για την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών , καθώς παραμένουν τμήματα με σοβαρές ελλείψεις όπως της τεχνικής υπηρεσίας , της πληροφορικής , της διατροφής , του φαρμακείου , καθώς και ελλείψεις στο προσωπικό καθαριότητας , σε τηλεφωνητές , βοηθητικό προσωπικό , ασφάλεια , αποθηκαριους , εργάτες κτλ. Όλα αυτά είναι τα αποτελέσματα πολιτικών συνεχούς απαξίωσης του δημοσίου χαρακτήρα της Υγείας , που εφαρμόστηκαν τα τελευταία χρόνια από τις κυβερνήσεις και οδήγησαν στα πρόθυρα της κατάρρευσης το δημόσιο σύστημα Υγείας , θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με τους υγειονομικούς για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών και των συμβασιούχων.
  • Δημιουργία του αναγκαίου αριθμού εμβολιαστικών κέντρων στο πλαίσιο της Π.Φ.Υ. σε κατάλληλους χώρους και στελέχωσή τους με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.
  • Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για το δημόσιο σύστημα υγείας.
  • Ένταξη στα ΒΑΕ. Χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Ορισμός της νόσησης από κορωνοϊό ως επαγγελματικής ασθένειας.
  • Αυξήσεις στους μισθούς και άμεση επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία

του Ν.Τ. Βοιωτίας της ΑΔΕΔΥ

                              Ο Πρόεδρος                                      Η  Γραμματέας                        

        Νικόλαος Μπούρας                          Παρασκευή Μητρατζούλη