Επιστολή προς τους δήμους, την περιφέρεια και την αστυνομία έστειλε το “επαγγελματικό σωματείο ιδιοκτητών φροντιστηρίων Μ.Ε. Βοιωτίας” στην οποία καταγγέλλουν ότι διορισμένοι και μη εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παραδίδουν ιδιαίτερα  μαθήματα, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, παρ’ όλο ότι τα φροντιστήρια εξακολουθούν να  εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από αυτές τις τακτικές.  

Η επιστολή:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΥΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ 

Αξιότιμοι κύριοι 

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή για την εξέλιξη της  πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που αυτή δημιουργεί. Τα  σχολεία του νομού μας παραμένουν κλειστά λόγω της δυναμικής  αύξησης των κρουσμάτων, του τρίτου κύματος που πλήττει την Ευρώπη  και της εμφάνισης μεταλλάξεων. Τα Φροντιστήρια εξακολουθούν να  εφαρμόζουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δίνοντας καθημερινή  μάχη στήριξης των μαθητών τους, δείχνοντας την υπευθυνότητά τους  όπως έπρατταν και σε όλο το διάστημα από τότε που ξεκίνησε η  πανδημία. 

Ωστόσο, φαίνεται ότι κάποιους δεν τους απασχολεί αυτή η κατάσταση.  Διορισμένοι και μη εκπαιδευτικοί συνεχίζουν να παραδίδουν ιδιαίτερα  μαθήματα, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι με ό,τι υγειονομικούς  κινδύνους αυτό ενέχει, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των οικογενειών  για την πρόοδο των παιδιών τους και την εμπιστοσύνη προς αυτούς. 

Πρόκειται για στάση και δραστηριότητα υγειονομικά ανεύθυνη και  επικίνδυνη, ηθικά και κοινωνικά απαράδεκτη και κατακριτέα. 

Καλούμε με ευθύνη τις αρμόδιες Αρχές να πάρουν κάθε απαραίτητο  μέτρο ελέγχου, για να μη συνεχιστεί αυτή η απειλητική για την Δημόσια Υγεία δραστηριότητα.

Καλούμε όλους τους γονείς να σκεφτούν σε τι  πιθανούς κινδύνους εκθέτουν τα παιδιά τους με την αποδοχή αυτών  των πρακτικών. 

                                        Η Πρόεδρος                     Ο Γραμματέας 

                             Δημητροπούλου Σπυριδούλα         Καπελέρης Νίκος