Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
226

Άτυχη η Ξυδώνα, αποκλείστηκε η Αλεξίου στο Παγκόσμιο Στίβου

< 3 λεπτά
19.07.15 • 05:21
#Tags:

Άτυχη η Ξυδώνα, αποκλείστηκε η Αλεξίου στο Παγκόσμιο Στίβου

Την ευκαιρία να σημειώσει μια επίδοση καλύτερη και από το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, έχασε η Νίκη Ξυδώνα (ΑΓΕ Βοιωτίας) στο φινάλε του διημέρου της δράσης στο έπταθλο στο μακρινό Κάλι της Κολομβίας όπου διεξήχθη το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων και Κορασίδων.

ΞυδώναΗ αθλήτρια από το Μαυρομάτι Θήβας, μέχρι και το έκτο αγώνισμα είχε συγκεντρώσει 4.508 βαθμούς, κάτι που σήμαινε πως με μια εμφάνιση κοντά στο ρεκόρ της στα 800 μ., θα βελτίωνε τους 5.146 β., που συγκέντρωσε στα Τρίκαλα και αποτελούν το πανελλήνιο ρεκόρ.

Δυστυχώς όμως η πρωταθλήτριά μας δεν τερμάτισε στο τελευταίο αγώνισμα του επτάθλου, τα 800 μ. , καθώς σταμάτησε όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία με αποτέλεσμα να μην βαθμολογηθεί. Η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον πατέρα της, Θοδωρή Ξυδώνα ολοκλήρωσε τον αγώνα με 4.508 βαθμούς στην 35η θέση.

Στα επιμέρους αγωνίσματα η Ξυδώνα παρουσιάστηκε βελτιωμένη στα 200 μ. και τη σφαιροβολία, όπου οι επιδόσεις της είναι ατομικό ρεκόρ.
Αναλυτικά: 100 μ. εμπ: 14.78 (-0.3), ύψος: 1,64 μ., σφαιροβολία:  11,89 μ., 200 μ.: 25.61 (-1.2), Μήκος: 5.67 (+1.4), ακόντιο:37,41 μ.
Σε κάθε περίπτωση η αθλήτριά μας έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει το μέλλον της χώρας στο απαιτητικό και επίπονο αγώνισμα, έστω κι αν αυτή τη φορά η τύχη δεν στάθηκε με το  μέρος της.

Η Αλεξίου

Η άλλη Στερεολλαδίτισα αθλήτρια που εκπροσώπησε τη χώρα και την περιοχή μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κολομβίας η Δήμητρα Αλεξίου (Έσπερος Λαμίας) δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό της δισκοβολία.

ΑλεξιουΗ αθλήτρια από την Λαμία ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση αφού μετά τις δύο πρώτες άκυρες βολές έστειλε το δίσκο στην τρίτη προσπάθεια στα 39,72 μ., επίδοση που της έδωσε την 14η θέση στο α΄ προκριματικό γκρουπ και αποκλείστηκε από τον τελικό.

Η παρουσία των δύο πρωταθλητριών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάιδων Κορασίδων που έγινε στο Κάλι της Κολομβίας και ολοκληρώθηκε σήμερα 19 Ιουλίου, αν και δεν συνοδεύτηκε από διάκριση έχει να τις προσφέρει πολλά. Το νεαρό της ηλικίας τους και οι εμπειρίες από μια τόσο μεγάλη διοργάνωση είναι σοβαρότατη επένδυση για το αθλητικό τους μέλλον.

Σίγουρα θα τις δούμε να διαπρέπουν στους στίβους τα επόμενα χρόνια.    

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle