Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
102

Έκτακτη σύσκεψη στην Π.Ε. Βοιωτίας για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου «ΙΑΝΟΣ»

< 3 λεπτά
17.09.20 • 17:24
#Tags:

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε στο γραφείο της Αντιπειφερειάρχη  Π. Ε.Βοιωτίας, Φανής Παπαθωμά με τη συμμετοχή των  κ. κ.  Μπακούμη Ηλία, Αστυνομικού Δ/ντή, Υποδιευθυντή Αστυνομικής Δ/νσης Βοιωτίας,  Μαλέρδου Νικολάου,  Υπαστυνόμου  Α’ , Διοικητή Τροχαίας Λιβαδειάς, Ζαμάνη Ιωάννη, Πύραρχου, Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βοιωτίας, παρουσία της Πολιτικής Προστασίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Βοιωτίας ως ορίζει ο Νόμος.

Ελήφθη ενημέρωση καιρού από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της 114 Πτέρυγας Μάχης και με βάση το μοντέλο των καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε:

1)Ενημέρωση με Δελτία Τύπου από την Πολιτική Προστασία της Π. Ε. Βοιωτίας και έκδοση εκτάκτων δελτίων καιρικών φαινομένων τα οποία εστάλησαν και θα σταλούν σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς

2)Ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία ότι οι δυνάμεις και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα με προσωπικό και μέσα που διαθέτει.

3)Ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία  ότι οι δυνάμεις και ο μηχανισμός είναι σε ετοιμότητα με προσωπικό και μέσα που διαθέτει και σε περιπτώσεις που θα κριθούν αναγκαίες κάθε στιγμή,  θα πραγματοποιείται ολική ή μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και ιδιαιτέρως βαρέων οχημάτων.

Η Πολιτική Προστασία και η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Π. Ε. Βοιωτίας, θα αναπτύξει μηχανήματα έργου σε κομβικά σημεία του οδικού δικτύου σε όλο το Νομό Βοιωτίας.

Αποφασίστηκε να ενημερωθούν οι Δήμοι:  Διστόμου – Αράχωβας – Αντίκυρας, Θηβών και Τανάγρας για την απομάκρυνση των ευπαθών ομάδων από  τους παραλιακούς οικισμούς του Κορινθιακού κόλπου , αν και εφόσον το κρίνουν απαραίτητο.

Επίσης οι Δήμοι του Νομού Βοιωτίας να ενημερώσουν πολίτες που δραστηριοποιούνται στην ύπαιθρο (κτηνοτρόφους, αγρότες, μελισσοκόμους κλπ.) των περιοχών τους για την επερχόμενη κακοκαιρία.

Συνιστούμε στους πολίτες:

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, καλέστε στα τηλέφωνα: 112, 100, 199, 166, 2261029036.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle