Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
317

Έρχονται βροχές και καταιγίδες με πιθανότητα Μεσογειακού Κυκλώνα

< 2 λεπτά
15.09.20 • 18:54
#Tags:

Σύμφωνα με τα προγνωστικά μοντέλα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, καθώς και άλλα διαθέσιμα προγνωστικά μοντέλα, η ατμοσφαιρική διαταραχή στην περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου στην οποία αναφερθήκαμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, αναμένεται τις επόμενες ημέρες να κινηθεί προς τη χώρα μας μεταφέροντας υγρές και ασταθείς αέριες μάζες. Ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περιμένουμε την πρώτη φθινοπωρινή μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη 17/09 με βροχές και τοπικές καταιγίδες.

Δορυφορική εικόνα του Ευρωπαϊκού μετεωρολογικού δορυφόρου “Meteosat-11” της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης για την Εκμετάλλευση των Μετεωρολογικών Δορυφόρων (EUMETSAT) στις 11:55. τοπική ώρα, επεξεργασμένη από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / meteo.gr. Με κόκκινες αποχρώσεις οι κορυφές των νεφών με θερμοκρασίες κάτω από -50 βαθμούς Κελσίου.

Επισημαίνεται ότι:

Το medicane είναι ένα σχετικά σπάνιο φαινόμενο που εμφανίζεται μία ή δύο φορές τον χρόνο και πρόκειται για ισχυρό βαρομετρικό συστήμα με πολλά κοινά με τους τροπικούς κυκλώνες. Κύριο χαρακτηριστικό των medicanes είναι οι θυελλώδεις άνεμοι που στροβιλίζονται γύρω από ένα «μάτι», συνοδευόμενοι από καταρρακτώδεις βροχές κοντά στο κέντρο του βαρομετρικού συστήματος και όχι στα θερμά και ψυχρά μέτωπα, όπως συνήθως συμβαίνει με τα κοινά βαρομετρικά χαμηλά της Μεσογείου. Σχηματίζονται κυρίως το φθινόπωρο ή νωρίς τον χειμώνα πάνω από τα σχετικά θερμά νερά της Μεσογείου, σε συνδυασμό με τον ψυχρότερο υπερκείμενο αέρα και αντλούν ενέργεια από τη δραστηριότητα των καταιγίδων. Το τελευταίο medicane που επηρέασε τη χώρα μας ήταν ο «Ξενοφών» στις 29 Σεπτεμβρίου 2018.

πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle