Asopichos Logo
25-04-2024
Asopichos Logo
368

Αναβαθμίζεται το στάδιο Σχηματαρίου «Ευάγγελος Δεπάστας»

< 2 λεπτά
23.06.20 • 20:06
#Tags:

Ακόμη ένα γήπεδο στην επικράτεια του Δήμου Τανάγρας, αυτή τη φορά στο Σχηματάρι, αναβαθμίζεται από τη δημοτική αρχή. Συγκεκριμένα, στο στάδιο Σχηματαρίου, «Ευάγγελος Δεπάστας», θα υλοποιηθεί το έργο «προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα και υποδομών».

Ο υπάρχων χλοοτάπητας του γηπέδου είναι κατεστραμμένος στο μεγαλύτερο μέρος του, με το να έχουν φυτρώσει πολλά ζιζάνια και σε συνάρτηση με τη χρήση από τρία αθλητικά σωματεία να είναι πλέον ακατάλληλος αλλά και επικίνδυνος για τραυματισμό των αθλουμένων. Επίσης, το αρδευτικό σύστημά του να έχει προβλήματα και το αποστραγγιστικό σύστημά του να χρήζει προσθήκης συμπληρωματικών υλικών.
Το νέο έργο “Προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού χλοοτάπητα και υποδομών” περιλαμβάνει την προμήθεια και τοποθέτηση υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα, υλικών αποστράγγισης και υλικών άρδευσης στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, συνολικού εμβαδού 8.064 τ.μ.
Με τον όρο ‘υβριδικός χλοοτάπητας’ εννοείται η καλλιέργεια φυσικού χλοοτάπητα κατάλληλης ποικιλίας για αγωνιστική ποδοσφαιρική χρήση σε αμμώδες εδαφικό υπόστρωμα, στο οποίο έχει προεγκατασταθεί συνθετικός χλοοτάπητας ειδικών προδιαγραφών για χρήση σε υβριδικά συστήματα.
Η τοποθέτηση του υβριδικού συστήματος χλοοτάπητα κρίνεται απαραίτητη, διότι επιτυγχάνει την αύξηση της ανθεκτικότητας του φυσικού χόρτου με την ενίσχυση που προσφέρουν οι ίνες του συνθετικού χλοοτάπητα. Αυξάνονται έτσι κατά πολύ οι συνολικές ώρες χρήσης του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια του έτους.
Η επιφάνεια παραμένει χωρίς λακκούβες και λάσπες, το παιχνίδι εξελίσσεται απρόσκοπτα ακόμη και κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών, καθιστώντας το έτσι ασφαλέστερο και εξυπηρετεί καλύτερα τους αθλούμενους, μειώνοντας την καταπόνηση κατά την άθληση.
Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 491.361,41ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α και η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» και από ιδίους πόρους.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι “Η Δημοτική αρχή συνεχίζει το ευρύτερο σχέδιο της για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών σε κάθε γωνιά του Δήμου Τανάγρας, με σκοπό την αναβάθμιση των συνθηκών άθλησης τόσο από πλευράς άνεσης όσο και από πλευράς ασφάλειας των αθλητών και κάθε αθλούμενου συμπολίτη μας ή επισκέπτη σε αυτές. Μετά την ολοκλήρωση κι αυτής της παρέμβασης, σε συνδυασμό και με προηγούμενες εργασίες στο χώρο του σταδίου, το Δημοτικό Στάδιο Σχηματαρίου αναβαθμίζεται και μπορεί πλέον να εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες αθλητών και αθλουμένων.”
πηγή

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle