Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
126

Ανακοίνωση για τις πυρκαγιές από τη Λαϊκή Συσπέιρωση Στερεάς Ελλάδας

< 3 λεπτά
05.08.21 • 20:32
#Tags:

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας σε όσους επλήγησαν και πλήττονται από τις πυρκαγιές της τελευταίας περιόδου….. Στους πυροσβέστες, που δίνουν, με αυταπάρνηση, δύσκολες μάχες, με λειψά μέσα….σαφώς λιγότεροι από όσους χρειάζονται.

Αντιλαμβανόμαστε την oργή και την αγανάκτηση των κατοίκων της Βόρειο-κεντρικής Εύβοιας, που τα τελευταία χρόνια πληρώνουν βαρύ το τίμημα της έλλειψης ουσιαστικών μέτρων προστασίας και υποδομών, σε κάθε μεγάλη κακοκαιρία και σε πυρκαγιές, όπως αυτές που ζούμε τούτες τις ημέρες..

Νοιώθουμε τον ίδιο θυμό…. την ίδια αγανάκτηση με όλους εκείνους, που βλέπουν - κάθε φορά - να καταστρέφονται οι κόποι μιας ζωής, το περιβάλλον  και η προοπτική των παιδιών μας…..Όταν το εκμεταλλευτικό μας σύστημα ισχυρίζεται, πως η επιστήμη και η τεχνολογία προχωράνε ταχύτατα αλλά τα επιτεύγματά τους δεν μπορούν, με σωστές προβλέψεις και υποδομές να προστατεύσουν τα αποτελέσματα της ανθρώπινης εργασίας….. Όταν ο δασικός πλούτος της Χώρας αφήνεται απροστάτευτος στην κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου  και κάθε λογής καταπατητών.

Για αυτό τον λόγο μας παρουσιάζουν τις φυσικές καταστροφές σαν κάτι το αναπόφευκτο, συγκαλύπτοντας πως το πραγματικό ενδιαφέρον τους δεν είναι η προστασία του λαού, αλλά τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου και των μονοπωλίων.

Αυτή την στιγμή, με την πύρινη λαίλαπα να απειλεί ολόκληρο το Βόρειο τμήμα του νησιού,  προέχει να σταματήσει η επέκταση της φωτιάς, χωρίς θύματα και άλλες καταστροφές….Προέχει η άμεση παροχή βοήθειας σε όσους επλήγησαν και αντιμετωπίζουν προβλήματα στέγης, διατροφής και νερού.

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θεωρούμε σαν απολύτως αναγκαία μέτρα :

Ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύαμε και πιστεύουμε, πως, τέτοια σοβαρά γεγονότα, δεν πρέπει να περνάνε απαρατήρητα….Ο λαός οφείλει να ζητά εξηγήσεις από την εκάστοτε εξουσία, να βγάζει πολιτικά συμπεράσματα και να διεκδικεί όσα δικαιούται και του ανήκουν.

Οφείλει να απευθυνθεί στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια, που λειτουργούν συμπληρώνοντας και συγκαλύπτοντας ο ένας τον άλλον και να ζητήσει εξηγήσεις :

Με αυτές τις σκέψεις, η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απευθύνεται σε κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια της Στερεάς καλώντας την να εκφράσει την ενεργό συμπαράσταση στους πληγέντες με τον πιο συγκεκριμένο τρόπο…. Να ευαισθητοποιηθεί για τα ζητήματα της πολιτικής Προστασίας , διεκδικώντας ασφαλείς συνθήκες διαβίωσης και προστασία των αποτελεσμάτων της ανθρώπινης εργασίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle