Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
134

Ανοίγουν γυμναστήρια, κινηματογράφοι, λούνα παρκ, παιδότοποι, εμποροπανηγύρεις

< 6 λεπτά
17.06.21 • 19:13
#Tags:

Ανοίγουν πάλι κλειστοί κινηματογράφοι, παιδότοποι, λούνα παρκ, θεραπευτικά λουτρά και υπηρεσίες μασάζ, ενώ επαναλειτουργούν και οι εμποροπανήγυρεις, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη (17/6), ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Πιο συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας έκανε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι τα μέλη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων τάχθηκαν υπέρ της έναρξης λειτουργίας των κινηματογραφικών αιθουσών των κινηματογράφων 12μηνης λειτιουργίας από 1η Ιουλίου, με επιτρεπόμενη πληρότητα στο 50%, με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό self test και την καθολική υποχρεωτική χρήση μάσκας και παράλληλη υποχρέωση έκδοσης ηλεκτρονικού εισιτηρίου για τη διευκόλυνση ενδεχόμενης ιχνηλάτησης.

Τι και πώς ανοίγει από τις 19 Ιουνίου

Από το Σάββατο 19 Ιουνίου, επανεκκινούν τη λειτουργία τους:

εμποροπανήγυρεις, υπαίθριοι παιδότοποι, λούνα παρκ, υπηρεσίες ευεξίας (υπηρεσίες μασάζ και θεραπευτικά λουτρά)

Οι εμποροπανήγυρεις θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους με το πρωτόκολλο που ισχύει και στην περίπτωση των λαϊκών αγορών, με εξαίρεση τον περιορισμό τήρησης απόστασης ενός μέτρου όταν οι πάγκοι πώλησης είναι μέρος συνεχούς κατασκευής και εφ'όσον οι πάγκοι διαχωρίζονται μεταξύ τους με χωρίσματα.
Οι παιδότοποι σε εξωτερικό χώρο θα ανοίξουν με υποχρεωτική χρήση της μάσκας από όλους τους εργαζομένους και ενηλίκους πελάτες.
Σε ό,τι αφορά τα λούνα παρκ, ισχύουν τα εξής:

ανάμεσα στα μηχανήματα θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις τουλάχιστον 4 μέτρων,

η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική για εργαζομένους και πελάτες,

στην είσοδο κάθε παιχνιδιού θα πρέπει να υπάρχει αντισηπτικό,

μετά το πέρας κάθε κύκλου παιχνιδιού θα πρέπει να γίνεται απολύμανση,

θα πρέπει να διατίθενται δωρεάν μάσκες,

τήρηση της απόστασης του 1 μέτρου όπου υπάρχει ουρά,

διαρκής υπενθύμιση για την τήρηση των υγειονομικών μέτρων από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις της επιχείρησης,

αποφυγή συνωστισμού στα παιχνίδια με μεγάλη ζήτηση με ευθύνη του επιχειρηματία.

Από την ίδια ημέρα αλλάζουν και τα δεδομένα στο λιανεμπόριο, καθώς το όριο του ενός ατόμου ανά 25τ.μ. αλλάζει σε ένα άτομο ανά 16τ.μ, με σκοπό την αποφυγή των ουρών εκτός καταστήματος, με υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των καταστημάτων.
Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε ότι τα μέλη της Επιτροπής τάχθηκαν υπέρ της δυνατότητας εκγύμνασης σε γυμναστήρια χωρίς μάσκα μόνο για εμβολιασμένους με επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle