Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
205

Αρχισε η κατασκευή της γέφυρας στην κεντρική διώρυγα της Κωπαΐδας

< 2 λεπτά
05.03.21 • 21:33
#Tags:

Σε συνέχεια του έργου «Βελτίωση Πρόσβασης οδού Γεωργικών και Κτηνοτροφικών υποδομών Δήμου Αλιάρτου –Θεσπιέων», που κατασκευάζεται από το Δήμο Αλιάρτου- Θεσπιέων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπ. Εσωτερικών, ξεκίνησε η κατασκευή της Γέφυρας στην Κεντρική Διώρυγα της Κωπαϊδας.

Το έργο συμπεριλαμβάνει το τμήμα της αγροτικής οδού, μετά τη γέφυρα του Κηφισού, που ολοκληρώθηκε, όπως επίσης και τη Γέφυρα- έξοδο της Κοινότητας Πέτρας προς την Εσωτερική διώρυγα ,που ακολουθεί αμέσως μετά και είναι προϋπολογισμού μελέτης 864.361,05 Ευρώ.

Ο Δήμαρχος Γ. Ντασιώτης κατά την επίσκεψή του, με τους επιβλέποντες, στο έργο δήλωσε: « Πρόκειται για ένα έργο υψίστης σημασίας, με άμεσο αποτέλεσμα, γιατί εξυπηρετεί
όλη την οικονομική ζωή της πεδιάδας και προσφέρει μεγάλη ασφάλεια στους διερχόμενους.

Στον άξονα Αλίαρτος-Στροβίκι που βρίσκεται και ο κατεστραμμένος δρόμος που ανακατασκευάσαμε, αλλά και η συγκεκριμένη γέφυρα που σήμερα γκρεμίσαμε, έχουμε θρηνήσει πάρα πολλά θύματα, ενώ παράλληλα η δυσχερής κυκλοφορία του δεν βοηθάει στην ανάπτυξη της περιοχής. Παρόμοια περίπτωση είναι και η γέφυρα της Πέτρας στην Εσωτερική.

Σε συνδυασμό με σοβαρές παρεμβάσεις που, στην αγροτική οδοποιία και σε γεφύρια, κάνει
και η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, από το δικό της προϋπολογισμό, νομίζω ότι στην
Κωπαϊδα κάτι σημαντικό συμβαίνει.»

γεφυρα κεντρικη 1 2

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle