Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
73

Αρχισε πιλοτικά η παροχή Φυσικού Αερίου στη Στερεά Ελλάδα

< 2 λεπτά
31.10.17 • 19:48
#Tags:

Την ενεργοποίηση του δικτύου παροχής φυσικού αερίου στη Χαλκίδα εγκαινίασε τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης.

Ο κ. Μπακογιάννης παραβρέθηκε στην ημερίδα ενημέρωσης με θέμα «Έναρξη τροφοδοσίας της πόλης της Χαλκίδας με φυσικό αέριο» στο πλαίσιο της οποίας τέθηκε σε ισχύ ο σταθμός τροφοδοσίας στο Πάρκο Λαού.

Πρόκειται για την υλοποίηση του σχεδίου της Περιφέρειας για την ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου και την κατασκευή νέων δικτύων στη Χαλκίδα, τη Λαμία, τη Λιβαδειά, τη Θήβα, το Καρπενήσι και την Άμφισσα.

Η αρχή έγινε με την πιλοτική τροφοδοσία 200 συνδέσεων στην Χαλκίδα, ενώ την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 πρόκειται, βάσει της ίδιας πιλοτικής εφαρμογής, να ενεργοποιηθεί και το δίκτυο της Λαμίας.

Με αφορμή την ενεργοποίηση του υφιστάμενου δικτύου, αλλά και την έναρξη της ενημερωτικής ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο κ. Μπακογιάννης επισήμανε τη σημασία της συνεργασίας των Δήμων με την Περιφέρεια για να επιτευχθεί ο στόχος της παροχής φυσικού αερίου και κάλεσε τόσο τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου Θεόδωρο Κιτσάκο, όσο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Αερίου Θεόδωρο Τερζόπουλο να συνεχίσουν μαζί να δουλεύουν για να αναπτυχθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα το δίκτυο σε ολόκληρη την περιοχή και να ολοκληρωθεί η παροχή στις έξι πόλεις μέχρι το τέλος του 2019.

​"Σήμερα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα, το επόμενο βήμα για την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρης της Στερεάς Ελλάδας. Η παροχή φυσικού αερίου, αρχικά σε όλες τις πόλεις μας, δεν είναι ένα στοίχημα που βάζουμε, το κερδίζουμε και τελειώνει. Είναι μία διαρκής προσπάθεια για να μεγαλώνουμε το δίκτυο και να το φτάσουμε παντού. Μέχρι σήμερα έχει γίνει πολύ σοβαρή δουλειά για τον εκσυγχρονισμό μας σε όλα τα επίπεδα. Στην τεχνολογία, στην οδοποιία και σε όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας. Τώρα, με την πιλοτική τροφοδοσία με φυσικό αέριο, κάνουμε και το μεγάλο μας άνοιγμα και στο επίπεδο της ενέργειας" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης σε δηλώσεις του κατά την έναρξη της ημερίδας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle