Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
398

|

ΒΙΝΤΕΟ Όμορφη Λιβαδειά... παντός καιρού

< 1 λεπτό
17.02.21 • 16:41
#Tags:

Είναι ένα φυσικό τοπία απαράμιλλης ομορφιάς κι αυτό γιατί το δημιούργησε ο αξεπέραστος καλλιτέχνης, η φύση.

Μια τοποθεσία παντός καιρού για επίσκεψη που φανερώνει σε κάθε εποχή τις κρυφές της χάρες που σε καλεί να το επισκέπτεσαι ξανά και ξανά.

Μιλάμε για τις "πηγές της Κρύας" στη Λιβαδειά μια όαση που δημιουργούν τα τρεχούμενα νερά, τα θεόρατα πλατάνια, οι μικροί καταρράκτες, οι τοξωτές γέφυρες, οι σπηλιές και τα πλακόστρωτα δρομάκια.

Οι πηγές της "Κρύας" είναι ο τροφοδότης του ποταμιού Έρκυνα που διασχίζει την γραφική και ιστορική πρωτεύουσα της Βοιωτίας.

Στο φαράγγι που σχηματίζεται ΒΔ του ποταμού έχει δημιουργηθεί το πέτρινο θέατρο της πόλης, υπάρχει το Μαντείο Τροφωνίου Διός ενώ στην πλαγιά του βουνού είναι σκαρφαλωμένο το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ με πανοραμική υπέροχη θέα αλλά με πάρα πολλά σκαλιά που πρέπει να ανέβεις για να το επισκεφτείς.

Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί τη Λιβαδειά και τις πηγές της "Κρύας" σας δίνουμε ένα μικρό δείγμα στο παρακάτω βίντεο που ελπίζουμε να είναι και το κίνητρο για την επίσκεψή σας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle