Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
300

Βραβεύτηκε ο Βοιωτός Κ Χατζής

< 3 λεπτά
14.01.15 • 23:05
#Tags:

Βραβεύτηκε ο Βοιωτός Κ Χατζής

Κώστας Χατζής

Φωτογραφία Βασίλης Κουτρουμάνος

Βραβεύτηκε σήμερα από την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη ο Βοιωτός Κώστας Χατζής για την προβολή της χώρας μας.
Ο Κώστας Χατζής κατάγεται από το Λεοντάρι Βοιωτίας και μετέχει σε Μαραθωνίους δρόμους στο εξωτερικό, τερματίζοντας με την παραδοσιακή μας φουστανέλα και πάντα με την ελληνική σημαία στο χέρι του.

 

Ζει μόνιμα στην Ολλανδία όπου είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά (δύο αγόρια και μία κόρη) και στόχος του είναι να τερματίσουν μαζί και οι τρεις στο Καλλιμάρμαρο.

Βρέθηκε σήμερα στη χώρα μας με την ευκαιρία της απονομής των βραβείων του 32ου Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας, που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ στο Πολεμικό Μουσείο όπου βραβεύτηκαν Σύλλογοι, εθελοντές και πρόσωπα που βοήθησαν στην προβολή του μεγάλου αυτού αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού γεγονότος για τη χώρα μας.

 

Χατζης Φουστανελα

Τερματίζοντας στο Καλλιμάρμαρο το 2014

Ο Κώστας θα παραμείνει λίγες ημέρες στη ιδιαίτερη πατρίδα του όπου τον περιμένουν οι συγγενείς και φίλοι του και θα αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου ζει η οικογένεια του. Ιδιαίτερα συγκινημένος για τη μεγάλη τιμή που του έγινε, τον συναντήσαμε και μας μίλησε για τα μελλοντικά του σχέδια. Ενα από αυτά είναι να πάρει του Ολυμπιακούς αγώνες το Αμστερνταμ το 2028 και να μεταφέρει με τα πόδια την Ολυμπιακή Φλόγα από την Ολυμπία στο στάδιο της Ολλανδικής πρωτεύουσας με την ευκαιρία της επετείου από του Ολυμπιακούς του 1928 που είχαν γίνει εκεί.

Βέβαια ο πατριώτης μας, Βοιωτός, θα είναι παρών και στον φετινό 33ο Μαραθώνιο πάντα βέβαια τερματίζοντας με τη σημαία και τη φουστανέλα στο Καλλιμάρμαρο στάδιο στο οποίο κάθε φορά που τερματίζει αισθάνεται δέος.     

 Παραβρέθηκαν εκτός από την κ Κεφαλογιάννη και τον οικοδεσπότη πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Κώστα Παναγόπουλο, ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης και άλλοι.

Μεταξύ αυτών που βραβεύθηκαν ήταν η ΟΠΑΠ ΑΕ για το κοινωνικό της έργο και την πρωτοβουλία «Διαδρομή προσφοράς», η εφημερίδα Τα Νέα για το ένθετο «Τρέχω», ο παλαιός πρωταθλητής των μεσαίων αποστάσεων Νότης Παπούλιας για την συμμετοχή στον αγώνα παρέα με τους δύο γιούς του. Για τη σημαντική του πρωτοβουλία, βραβεύθηκε οσύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Λυκείου-Γυμνασίου Αυλώνα, που συγκέντρωσε ρουχισμού των δρομέων και τον παρέδωσε στους ανηλίκους των φυλακών Αυλώνα. Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Νίκος Γούλας παρέδωσε το ποσό των 42.000 ευρώ, που συγκεντρώθηκε από τους δρομείς συλλόγου υγείας για κοινωνικούς σκοπούς.
Η ομοσπονδία τίμησε και αθλητές ΑΜΕΑ, με προβλήματα όρασης, που μετείχαν στην 32η διοργάνωση.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle