Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
231

Γιώργος Μουλκιώτης: Πάλι εκτός ρυθμίσεων αγρότες και κτηνοτρόφοι

< 1 λεπτό
23.11.20 • 15:13
#Tags:

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση που συνυπογράφουν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, με την οποία ζητά να βρεθεί άμεσα λύση για τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν αλλά και να αποκτήσουν στοιχειώδη πρόσβαση σε καλλιεργητικά δάνεια ώστε να έχουν τη δυνατότητα συνέχισης της παραγωγικής τους δραστηριότητας.

Με την ερώτησή του, ο βουλευτής επισημαίνει ότι πολλοί αγρότες εξ αιτίας της δεσπόζουσας θέσης ορισμένων αγοραστών, αναγκάζονταν να πωλούν τα προϊόντα τους κάτω του κόστους και επομένως δεν μπόρεσαν να αποπληρώσουν τα καλλιεργητικά δάνεια και τα δάνεια για τις επενδύσεις που προέβησαν. Την κατάσταση επιδείνωσε η οικονομική κρίση, ο αθέμιτος ανταγωνισμός από τις παράνομες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων, καθώς επίσης και η κυβερνητική απόφαση να ανασταλεί (ξανά) μονομερώς για 75 ημέρες η πληρωμή των επιταγών και για τα αγροτικά προϊόντα.

Σε αυτό το πλαίσιο, ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν άμεσα τη δυνατότητα ρύθμισης των μη εξυπηρετούμενων δανείων των αγροτών και των υποθηκών που τα συνοδεύουν, πώς θα συνεχίσουν οι αγρότες την παραγωγική τους δραστηριότητα και με ποια  μέτρα θα δοθεί η δυνατότητα της δεύτερης ευκαιρίας και στους αγρότες, ώστε να διατηρήσουν τις εκμεταλλεύσεις τους, μέσα στην κρίση της πανδημίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle