Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
135

ΓΣΕΕ: Τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα γίνονται στον αγροτικό τομέα

< 2 λεπτά
18.05.20 • 20:07
#Tags:

Παρέμβαση της ΓΣΕΕ για τους 3 νεκρούς εργάτες γης στην Φθιώτιδα στην οποία τονίζεται οτι ο αγροτικός τομέας έχει τα περισσότερα εργατικά δυστηχήματα στη χώρα μας. Καλεί επίσης την Πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση ενός ουσιαστικού σχεδίου προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας στον Γεωργικό Τομέα ώστε να κλείσει επιτέλους ο κατάλογος των νεκρών εργατών γης.
Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ:
Τα δύο τραγικά δυστυχήματα από ανατροπή ανελκυστήρα, που είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια τριών νέων εργατών γης (20, 38 και 45 ετών) μέσα σε έξι ημέρες στον νομό Φθιώτιδας, επιβεβαιώνουν με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο ότι ο αγροτικός τομέας έχει τα περισσότερα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας.
Το ακόμα τραγικότερο είναι ότι τα συγκεκριμένα περιστατικά, διαχρονικά καταγράφονται ως τροχαία, θέμα που έχει θέσει κατ΄επανάληψη και η Γραμματεία Υγιεινής και Ασφάλειας της ΓΣΕΕ, με αποτέλεσμα να μην αντιμετωπίζονται οι εργασιακοί κίνδυνοι στη γεωργία και οι θάνατοι εργατών γης να αυξάνονται.
Η Συνομοσπονδία, μέσω και της αρμόδιας Γραμματείας της, καλεί την Πολιτεία και τα συναρμόδια Υπουργεία, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας να προχωρήσουν άμεσα στην εκπόνηση ενός ουσιαστικού σχεδίου προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας στον Γεωργικό Τομέα ώστε να κλείσει επιτέλους ο κατάλογος των νεκρών εργατών γης.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle