Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
174

Γ. Μουλκιωτης: Προκλητική αδιαφορία για τους αγρότες

< 2 λεπτά
03.03.21 • 12:24
#Tags:

Με κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση του βουλευτή Βοιωτίας Γιώργου Μουλκιώτη προς τον Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζητείται άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ. 

Στην ερώτηση, επισημαίνεται, ότι υπάρχει πρωτοφανής αναστάτωση μεταξύ των αγροτών από την συνεχιζόμενη υπολειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ και τις αδικαιολόγητες καθυστερήσεις που σημειώνονται στην καταβολή των ενισχύσεων στους αγρότες σε μια κρίσιμη περίοδο εν μέσω της πανδημίας. Συγκεκριμένα, έχουν καθυστερήσει:

Τονίζεται επίσης ότι πολλές άλλες συναλλαγές πολιτών με τον Οργανισμό καθυστερούν ή έχουν ανασταλεί (μητρώο, βεβαιώσεις για τις λαϊκές κ.λ.π), ενώ σημαντικές καταγγελίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας για αδιαφανή διαχείριση του θέματος των βοσκοτόπων και της κατανομής του εθνικού αποθέματος.

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό η άμεση λήψη μέτρων για την αποκατάσταση λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Επίσης ερωτάται ποιος είναι ο προγραμματισμός για τις πληρωμές που έχουν καθυστερήσει, πώς θα εξελιχθούν οι πληρωμές μέσα στους ερχόμενους δύο μήνες, που συμπίπτουν με την έναρξη της νέας καλλιεργητικής περιόδου και πότε θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την υποβολή των δηλώσεων ΟΣΔΕ 2021 λαμβάνοντας υπόψη και τις ειδικές συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle