Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
181

Γ. Μουλκιώτης. Η Κυβέρνηση, αγνοεί προκλητικά τους αγρότες

< 2 λεπτά
20.01.21 • 17:27
#Tags:

Ο βουλευτής Βοιωτίας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης, μετά την αδιαφορία της Κυβέρνησης να απαντήσει σε προηγούμενες ερωτήσεις που αφορούν την καθημερινότητα, την επιβίωση και το μέλλον των αγροτών, επανήλθε με διπλή κοινοβουλευτική παρέμβαση στην οποία καλεί τους  αρμόδιους υπουργούς, ως οφείλουν,  να δώσουν άμεσες, υπεύθυνες και πλήρεις απαντήσεις και λύσεις.

Η πρώτη ερώτηση αφορά την ανάγκη επίδειξης πνεύματος ευαισθησίας από πλευράς της Πολιτείας στο ζήτημα διακοπής του αγροτικού ρεύματος – τόσο στις ομαδικές γεωτρήσεις,  όσο και στις μικρές οφειλές – λόγω καθυστερήσεων στις αποπληρωμές των διακανονισμών από τους πελάτες – αγρότες της ΔΕΗ. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης τονίζει ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ φαίνεται να αδυνατεί να αντιληφθεί το γεγονός πως τόσο οι γεωργοί, όσο και οι κτηνοτρόφοι, δυστυχώς, δεν εισπράττουν αμοιβές σε τακτά διαστήματα για την παραγωγή τους, προκειμένου να αποπληρώνουν τις οφειλές τους, στα διαστήματα που έχει προκαθορίσει η Εταιρία, έχοντας κατά νου άλλους καταναλωτές με πιο κανονικές (μηνιαίες) κατανομές αμοιβών, όπως π.χ. υπάλληλοι του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, αλλά και κάθε είδους επιχειρήσεις.

Κατόπιν αυτών, ρωτά τους συναρμόδιους Υπουργούς για το αν είναι ενήμεροι για το ανωτέρω πρόβλημα, καθώς και πως απαντούν υπεύθυνα οι ίδιοι – κι όχι μέσω της ΔΕΗ – σε σχέση με αυτό, όπως και ποια μέριμνα θα ληφθεί, προκειμένου να πάψουν οι αναίτιες ενοχλήσεις των εισπρακτικών εταιρειών σε παραγωγούς- καλλιεργητές, ιδίως, στις περιπτώσεις οφειλών μικρών και πολύ μικρών ποσών.

Η δεύτερη ερώτηση και αίτηση κατάθεσης των σχετικών εγγράφων, αφορά την εύλογη ανησυχία που διακατέχει τους νέους παραγωγούς αλλά και ερωτηματικά, για την αδιαφάνεια και την άνιση μεταχείριση στην κατανομή δικαιωμάτων από το Εθνικό Απόθεμα από το 2017 και μετά.

Ο βουλευτής επισημαίνει ότι ο έντονος προβληματισμός που κυριαρχεί στις τάξεις των νέων παραγωγών, πηγάζει από το γεγονός ότι δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμη γη, έστω και λίγων στρεμμάτων για να αιτηθούν κατανομή εθνικού αποθέματος και να ξεκινήσουν τη γεωργική δραστηριότητά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να κατατεθούν οι σχετικοί πίνακες στοιχείων για το ποια είναι τα ποσά δικαιωμάτων που περικόπηκαν σε κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να δημιουργηθεί το Εθνικό Απόθεμα προς διανομή τα έτη 2017-2020, καθώς και ποια μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ώστε η κατανομή του Εθνικού Αποθέματος 2020 από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να γίνει με απόλυτα διαφανή τρόπο, χωρίς αποκλεισμούς και κυρίως με παραγωγικό προσανατολισμό.  

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle