Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
140

Γ Μουλκιώτης: Χωρίς όραμα και έργο η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την Κωπαϊδα

< 2 λεπτά
11.06.20 • 11:38
#Tags:

Αποκαλυπτικό είναι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, απαντώντας σε ένα από τα 14 ερωτήματα που έχει απευθύνει στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη ο βουλευτής Βοιωτίας Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Μουλκιώτης για τα προβλήματα των αγροτών – καλλιεργητών του Κωπαϊδικού πεδίου.
Το Υπουργείο παραδέχεται ότι από το 2015 έως το 2018 είχαν ενταχθεί στο ΠΔΕ 8 έργα (το ένα αφορούσε αποπληρωμή) και ότι έκτοτε δεν έχει υποβληθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κανένα σχέδιο ανάπτυξης της Κωπαϊδας.
Μουλκιωτης βουλή 2
Από την απάντηση, καθίσταται σαφές ότι χωρίς την υποβολή μελέτης δεν υπάρχει η δυνατότητα για χρηματοδότηση για κανένα έργο, από κανένα πρόγραμμα χρηματοδότησης. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για την «υψηλή προτεραιότητα» που έχει δώσει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας επί θητείας Μπακογιάννη και Σπανού για την Κωπαϊδα.
Συγκεκριμένα, με βάση τον πίνακα έργων που απέστειλε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων - ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, φαίνονται πληρωμές 3.171.479,03 ευρώ μέχρι σήμερα, στα έξι χρόνια διοίκησης των 220.000 στρεμμάτων του κάμπου της Κωπαϊδας.  Δαπάνη  «επενδύσεων» που αναλογεί σε 15 ευρώ ανά στρέμμα, όταν τα ανταποδοτικά τέλη που πληρώνουν οι αγρότες είναι ετησίως 9-10 ευρώ το στρέμμα.
Τέλος, ο Γιώργος Μουλκιώτης δήλωσε ότι καθημερινά αποκαλύπτεται ότι αποτελεί μονόδρομο η ίδρυση νέου φορέα, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κωπαΐδος.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle