Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
96

Δήμος Θηβαίων: Ενημέρωση σχετικά με το υλικό της επίστρωσης του παραλιακού δρόμου Σαραντίου

< 2 λεπτά
29.08.20 • 11:50
#Tags:

Μετά την έκδηλη ανησυχία κατοίκων και παραθεριστών του παραλιακού οικισμού Σαραντίου σχετικά με το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για να επιστρωθεί ο παραλιακός δρόμος, ο Δήμος Θηβαίων ενημερώνει για τα ακόλουθα:
Η επίστρωση έγινε αποκλειστικά με ενέργειες του Προέδρου της Κοινότητας Χωστίων χωρίς την οποιαδήποτε ενημέρωση τόσο του Δημάρχου ή των υπηρεσιών του Δήμου.
Με εντολή του Δημάρχου δείγμα του υλικού εστάλη στο Γενικό Χημείο του Κράτους από την εξέταση του οποίου προέκυψε ότι πρόκειται για υποπροϊόν (σκουριά) από βιομηχανία σιδήρου (χαλυβουργία), υλικό που έχει εφαρμογή στην ασφαλτόστρωση, στην τσιμεντοβιομηχανία και σε πυρίμαχα υλικά.
Όπως προκύπτει από τη χημική ποσοτική και ποιοτική ανάλυση, δεν υφίσταται θέμα για τη δημόσια Υγεία και δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για την υγεία των κατοίκων.
Όμως επειδή το υλικό θεωρείται απόβλητο, δεν επιτρέπεται η χρήση του, αν προηγουμένως δεν χουν γίνει ενέργειες έγκρισης από την αποκεντρωμένη διοίκηση.
Για το λόγο αυτό ζητήθηκε και έγινε αυτοψία από το τμήμα περιβάλλοντος της ΠΕ Βοιωτίας και αναμένουμε την αντίστοιχη έκθεση και οδηγίες για την αποκατάσταση, η οποία φυσικά θα γίνει με ευθύνη των υπευθύνων με την επίβλεψη των αρμοδίων υπηρεσιών.
Για το όλο θέμα και για τις περαιτέρω ενέργειες είναι προγραμματισμένη από τον Δήμαρχο Θηβαίων η εμπεριστατωμένη και αναλυτική ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου και της κοινής γνώμης στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 31 Αυγούστου 2020.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle