Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
139

Δίκη Τοπαλούδη: Ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη και στους δύο κατηγορούμενους

< 2 λεπτά
15.05.20 • 19:57
#Tags:

Ισόβια και 15 έτη κάθειρξης στον καθένα ήταν η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου στους δύο κατηγορούμενους για την φρικτή δολοφονία μετά από βιασμό της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη.
Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισαγγελική εισήγηση επί των ποινών , με την πρόεδρο να ανακοινώνει την ποινή που άκουσαν έχοντας σκυμμένο το κεφάλι και εντελώς αμίλητοι οι δύο κατηγορούμενοι.
Με την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου επί των ποινών, το ακροατήριο ξέσπασε σε χειροκροτήματα προκαλώντας την έκρηξη της προέδρου που ζήτησε από όλους να σεβαστούν την διαδικασία «εδώ είναι δικαστήριο, είναι δίκη» είπε αυστηρά.
Την ίδια ώρα, το συγκεντρωμένο πλήθος έξω από το Εφετείο, απλοί πολίτες, άλλα και μέλη γυναικείων οργανώσεων υποδέχονται την απόφαση με ενθουσιασμό και συνθήματα.
«Συγκλονιστική υπόθεση, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα» τόνισε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη, Αλέξης Κούγιας.
Λίγο νωρίτερα, μέσα στο δικαστήριο, η Κυριακή Τοπαλούδη ξέσπασε κατά του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, όταν άκουσε το συνήγορό του να ζητά το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας.
«Δεν γυρνάει πίσω το παιδί μου, ποιο ελαφρυντικό; Το κοπρόσκυλο, βίασε και σκότωσε το παιδί μου» ανέφερε η μάνα της Ελένης.
Φωτογραφίες της βαριά χτυπημένης κόρης του έδειξε στο δικαστήριο ο πατέρας της Ελένης Τοπαλούδη, αντιδρώντας στο αίτημα των συνηγόρων για ελαφρυντικά στους κατηγορούμενους. «Ποια καλή συμπεριφορά; (δείχνει φωτογραφίες Ελένης) Αυτή είναι η καλή συμπεριφορά;» είπε.
«Αλήθειες δεν άκουσα. Η ηθική διαστροφή του χαρακτήρα που έχουν επιδείξει, αλλά και τα στοιχεία της δικογραφίας βοούν. Δεν είπαν την αλήθεια, ήταν από την αρχή συνεννοημένοι μέχρι το τέλος, εμπαίζοντας το δικαστήριο και προσβάλλοντας τη μνήμη της Ελένης. Η συγγνώμη που ακούστηκε δεν είναι ειλικρινής» είπε κατά την αγόρευσή της η Εισαγγελέας.
Το δικαστήριο απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στους κατηγορούμενους και τους επέβαλλε την ανώτατη των ποινών, ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη και 15 χρόνια για τον ομαδικό της βιασμό.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle