Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
145

Δεν χάνουν το επίδομα οι άνεργοι που κάνουν αγροτικές δουλειές - Η τροπολογία

< 1 λεπτό
28.05.20 • 13:34
#Tags:

Κατατέθηκε η τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την οποία επιτρέπεται σε ανέργους, οι οποίοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας να εργαστούν με αμοιβή στα χωράφια, χωρίς να απολέσουν το επίδομα.
Όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση, η προτεινόμενη διάταξη έχει "ως σκοπό να βοηθήσει, ώστε να απασχοληθεί μεγαλύτερος αριθμός πολιτών σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, καθώς παρατηρείται ότι, παρά τα υψηλά ποσοστά ανεργίας, οι άνεργοι δεν ασχολούνται με τις εποχιακές εργασίες, προκειμένου να μη στερηθούν των επιδομάτων ανεργίας".
Παράλληλα, η συγκεκριμένη διάταξη έχει ως στόχο να αντιμετωπίσει την έλλειψη που υπάρχει σε εργατικά χέρια σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, το οποίο έγινε εντονότερο τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνεται ότι όσοι άνεργοι απασχολήθηκαν έως και 70 ημέρες τον τελευταίο χρόνο, μπορούν να βεβαιώνουν με αίτηση στον ΟΑΕΔ τον συνεχόμενο χρόνο ανεργίας αφαιρώντας το ανωτέρω διάστημα. Έτσι,δεν θα διακόπτεται το επίδομα για όσους ανέργους εργάστηκαν αποκλειστικά σε αγροτικές εργασίες.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle