Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
214

Εκλογές ΚΕΔΕ. Νέος πρόεδρος ο Δήμαρχος Τρικάλων Δημήτρης Παπαστεργίου. Ποιοι εκλέγονται

< 6 λεπτά
29.11.19 • 09:55
#Tags:

Με καθαρή διαφορά , μεγαλύτερη των 40 ψήφων , επικράτησε στη σφοδρή σύγκρουση στη « γαλάζια» αυτοδιοικητική παράταξη για το ποιος θα προταθεί για νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας ( ΚΕΔΕ) , ο δήμαρχος Τρικκαίων (Τρικάλων) , Δημήτρης Παπαστεργίου , στις εκλογές για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στην ΚΕΔΕ , όπου οι δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ , απέσπασαν συντριπτική πλειοψηφία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της .

Υπενθυμίζεται ότι βάσει της συμφωνίας που είχε προηγηθεί στο εσωτερικό της ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη των δύο γαλάζιων δημάρχων, επικεφαλής της ΚΕΔΕ θα οριζόταν αυτός που θα λάμβανε τις περισσότερες ψήφους. Ετσι, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν, ο κ. Παπαστεργίου θα προταθεί από την πλειοψηφούσα παράταξη του ΔΣ «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» στη συνεδρίαση του Σώματος για την προεδρία της Ένωσης.

Ο Δήμαρχος Λιβαδειάς ήταν υποψήφιος και έλαβε 65 ψήφους και την 22η θέση στις ψήφους των Δημάρχων.

Η παράταξη της ΝΔ εκλέγει 13 δημάρχους σε σύνολο 19 εκλεγμένων δημάρχων και 6 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 11, δηλαδή συνολικά 19 μέλη στο 31μελές ΔΣ της ΚΕΔΕ, στο οποίο αυτοδίκαια συμμετέχει και ο επίσης γαλάζιος Κώστας Μπακογιάννης ως δήμαρχος Αθηναίων.

Εντός δέκα ημερών , θα συγκληθεί το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ για να συγκροτηθεί σε Σώμα.

Ποιοι εκλέγονται
Το νέο ΔΣ της ΚΕΔΕ απο τις εκλογές της 28ης Νοεμβρίου 2019
ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ (ΑΘΗΝΑΙΩΝ) ex officio
Παράταξη “ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΗΜΟΙ” 19 έδρες
ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΠΑΠΑΣΤΕΡΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΤΡΙΚΑΙΩΝ)
ΚΥΡΙΖΟΓΛΟΥ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ)
ΚΑΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΚΑΛΙΘΕΑΣ)
ΚΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΜΥΚΟΝΟΥ)
ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ (ΒΑΡΗΣ, ΒΟΥΛΑΣ, ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ)
ΚΟΥΚΟΔΉΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΣΕΡΡΩΝ)
ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ (ΠΑΠΑΓΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΥ)
ΜΕΛΕΤΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ)
ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΡΤΑΙΩΝ)
ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΑΓΡΙΝΙΟΥ)
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ (ΠΑΓΓΑΙΟΥ)
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΖΙΑΧΡΗΣΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΔΟΜΟΚΟΥ)
ΜΟΥΡΑΤΟΓΛΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΕΔΕΣΣΑΣ)
ΜΠΑΡΜΠΑΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ)
ΤΕΝΤΟΜΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΑΘΗΝΑ)
ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ)
ΔΗΜΑΡΧΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΞΑΝΘΗΣ)
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ 6 έδρες
ΔΗΜΑΡΧΟΙ
ΛΙΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΗΛΙΔΑΣ)
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (ΚΟΖΑΝΗΣ)
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ (ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΥΚΕΩΝ)
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΤΣΙΑΜΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ (ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ)
ΤΣΙΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ)
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ (ΠΑΤΡΑΣ)
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 3 έδρες
ΔΗΜΑΡΧΟΙ

ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΛΑΡΙΣΑΣ)
ΚΑΚΚΑΛΗ ΜΑΡΙΑ (ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ)
ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ
ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ (ΑΙΓΑΛΕΙΩ)
ΝΕΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ 2 έδρες
ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (ΝΙΚΑΙΑΣ Α.Ι.ΡΕΝΤΗ)
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ ΑΛΕΞΗΣ (ΒΡΙΛΉΣΣΙΑ)
 
Στη μάχη αυτή ο κ. Παπαστεργίου , ήταν φανερό ότι είχε την στήριξη της ηγεσίας της ΝΔ ενώ τον έτερο «γαλάζιο» διεκδικητή , δήμαρχο Αμπελοκήπων Μενεμένης , τον στήριζε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας , Απόστολος Τζιτζικώστας κ.α. Είναι χαρακτηριστική , η στήριξη εξ΄αρχής στην υποψηφιότητα του κ. Παπαστεργίου , του δημάρχου Αθηναίων , Κώστα Μπακογιάννη.
Στις εκλογές για τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ :
– η «γαλάζια» παράταξη Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι, σε σύνολο 510 ψηφοδελτίων , έλαβε 325 ψήφους και 19 έδρες,
– το Αυτοδιοικητικό Κίνημα (ΚΙΝΑΛ) 91 ψήφους και 6 έδρες ,
– η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) 45 ψήφους και 3 έδρες ,
– η Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες ,
– η Λαϊκή Συσπείρωση (ΚΚΕ) 10 ψήφους και
– ο Συντονισμός Αιρετών (ΛΑΕ) 6 ψήφους.
Όπως υπενθυμίζει και σε σχετική ανακοίνωση ο κ. Παπαστεργίου , η παράταξη ««Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» είχε ανακοινώσει ότι όποιος εκ των δυο επικεφαλής της ( Παπαστεργίου και Κυρίζογλου) , υπερίσχυε σε ψήφους έναντι του άλλου , αυτός θα ήταν και η πρόταση της για νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ. Και δεδομένου ότι έχει 20 έδρες , διότι στις 19 θα πρέπει να προστεθεί και εκείνη του κ. Μπακογιάννη , που ως δήμαρχος Αθηναίων , καταλαμβάνει σύμφωνα με το νόμο μια έδρα χωρίς εκλογή , αν δεν υπάρξουν διαρροές , ο κ. Παπαστεργίου θα εκλεγεί νέος πρόεδρος . Η συγκρότηση του νέου ΔΣ της ΚΕΔΕ σε Σώμα ,θα γίνει εντός της ερχόμενης βδομάδας
Δήλωση Παπαστεργίου
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων στην επινίκια δήλωση του , τόνισε ότι « διεξήχθη ένας σκληρός αλλά δίκαιος προεκλογικός αγώνας» , πως ήταν υποδειγματική η εκλογική διαδικασία και « η Αυτοδιοίκηση έδειξε ξεκάθαρα ότι θέλει να περάσει στην επόμενη ημέρα.
Μια ημέρα, κατά την οποία θα κυριαρχεί
– η ενασχόληση με τα προβλήματα υποστελέχωσης των Δήμων,
– αλλά και με τα προβλήματα που προέκυψαν από τον εκλογικό νόμο.
Μία ημέρα, κατά την οποία θα θέσουμε σε νέα βάση,
– τη θέση της Αυτοδιοίκησης ως προς την αποκέντρωση του κράτους,
– με περισσότερες και πιο άμεσες υπηρεσίες για τον πολίτη.
Μια ημέρα, κατά την οποία,
– εκτός από την αυτονόητη εμπλοκή μας με την καθημερινότητα,
– θα ασχοληθούμε και με μεγαλύτερης βαρύτητας ζητήματα: η άμεση πρόσβαση σε αναπτυξιακά προγράμματα για τους Δήμους, είναι προτεραιότητα για την ουσιαστική πρόοδο κάθε περιοχής».
Πατούλης
Ο απελθών πρόεδρος της ΚΕΔΕ , σε δήλωση του , τόνισε ότι « η επικράτηση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι», στις σημερινές εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού και Εποπτικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, είναι μια μεγάλη νίκη της Αυτοδιοίκησης.
Μια νίκη που στηρίχθηκε στις ισχυρές βάσεις των αγώνων που δώσαμε τα προηγούμενα πέντε χρόνια ως ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να αναβαθμίσουμε το κύρος του θεσμού μας.
Αφετέρου, αποτελεί το επιστέγασμα του αποτελέσματος των αυτοδιοικητικών εκλογών, που διεξήχθηκαν το προηγούμενο καλοκαίρι.
Θέλω να συγχαρώ την ομάδα των υποψηφίων της παράταξης, για το νικηφόρο αποτέλεσμα και να ευχηθώ σε όλα τα μέλη του νέου Διοικητικού κι Εποπτικού Συμβουλίου, καλή δύναμη στο δύσκολο έργο τους».

«Γαλάζιος» θρίαμβος

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά , μετά το 2014 ,οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, εξασφάλισαν απόλυτη πλειοψηφία στο Διοικητικό Συμβούλιο της .
Αυτή τη φορά , στις εκλογές που διεξήχθησαν , με ακόμη πιο αυξημένη την ισχύ τους , εκλέγοντας σε σύνολο 31 μελών τους 19. Στους οποίους θα πρέπει να προστεθεί και ο δήμαρχος Αθηναίων , Κώστας Μπακογιάννης , που καταλαμβάνει μια έδρα χωρίς εκλογή και αυξάνοντας έτσι τη δύναμη της «γαλάζιας» παράταξης «Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι» , σε 20 έδρες.
Το ΚΙΝΑΛ , με την παράταξη «Αυτοδιοικητικό Κίνημα», εξασφάλισε 6 έδρες έναντι οκτώ που είχε στο απερχόμενο ΔΣ της ΚΕΔΕ .Και είναι βέβαιον ότι θα μπορούσε άνετα να εκλέξει ακόμη μια έδρα , αν δεν είχε υπάρξει η ατυχής εκλογή Γερουλάνου ως επικεφαλής της παράταξης , η οποία αν όχι διαλυτικά λειτούργησε «παραλυτικά». Ιδιαίτερα την κρίσιμη περίοδο , τέλη Σεπτέμβρη –αρχές Οκτωβρίου , που τα Δημοτικά Συμβούλια εκλέγουν τους αντιπροσώπους για την εκλογή των θεσμικών οργάνων της Αυτοδιοίκησης .
Ο ΣΥΡΙΖΑ με την « Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία» και επικεφαλής το δήμαρχο Λάρισας , Απόστολο Καλογιάνη, τον οποίο στις δημοτικές εκλογές είχε στηρίξει και το ΚΙΝΑΛ , εξέλεξε τρεις έδρες όσες και το 2014.
Αντίθετα μια έδρα λιγότερη , δυο έναντι τριών , απέσπασε η παράταξη « Νέα Αυτοδιοίκηση» του δημάρχου Νικαίας –Ρέντη , Γιώργου Ιωακειμίδη , η οποία είχε την στήριξη αρκετών ΠΑΣΟΚογενών αυτοδιοικητικών , ιδιαίτερα από την Αττική.
Τέλος το ΚΚΕ με τη « Λαική Συσπείρωση» , όπως και το 2014 δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει καμία έδρα στο ΔΣ της ΚΕΔΕ

Σε σύνολο 528  εγγεγραμμένων ψήφισαν   511  αιρετοί.
Έγκυρα ψηφοδέλτια 510, άκυρα 1, λευκά  0.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Έλαβαν:

  • Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι  325 ψήφους  και  19   έδρες
  • Αυτοδιοικητικό Κίνημα  91 ψήφους και 6 έδρες
  •  Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία  45 ψήφους και 3 έδρες
  • Νέα Αυτοδιοίκηση 33 ψήφους και 2 έδρες
  • Λαϊκή Συσπείρωση 10 ψήφους
  • Συντονισμός Αιρετών  6 ψήφους

Με πληροφορίες από newsta.gr και voria.gr

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle