Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
83

ΕΛΓΑ: Στις 21/10 η καταβολή αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες στην Εύβοια

< 1 λεπτό
14.10.20 • 19:58
#Tags:

Αποζημιώσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ θα καταβάλει ο ΕΛΓΑ την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου σε αγρότες της Εύβοιας, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος του Οργανισμού, Ανδρέας Λυκουρέντζος κατά τη σημερινή του επίσκεψη στο κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας.

Το εν λόγω ποσό θα κατευθυνθεί σε αγρότες οι οποίοι υπέστησαν απώλειες φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, από τις καταστροφικές πλημμύρες του Αυγούστου.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Λυκουρέντζος συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανό και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος, Δημήτρη Βουρδάνο και σημείωσε ότι «υποβλήθηκαν 279 δηλώσεις φυτικής παραγωγής και 65 δηλώσεις ζωικής παραγωγής, καθώς και 230 αρχικές δηλώσεις που αφορούν ΚΟΕ (σ.σ. Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις)».

«Το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων (φυτικής παραγωγής και ζωικού κεφαλαίου) είναι περίπου 1.200.00 ευρώ και θα ήταν σχεδόν τριπλάσιο αν το μεγαλύτερο μέρος των παραγωγών (κυρίως αυτών που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές) δεν έκαναν υπο-ασφάλιση των καλλιεργειών τους» σημείωσε και τόνισε πως «το κόστος ενίσχυσης των ζημιών ΚΟΕ εκτιμάται σε 600.000 ευρώ».

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle