Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
113

Ελεύθερη Στερεά: Άμεση και δια ζώσης σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

< 3 λεπτά
17.08.20 • 09:12
#Tags:

Άμεση σύγκληση δια ζώσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τις  καταστροφές στην Εύβοια και το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας σε σχέση με τα δάση, τους υδάτινους πόρους και το περιβάλλον της Εύβοιας ώστε να αποτραπούν νέες καταστροφές.
Η απώλεια ανθρώπινων ζωών, η τεράστια διάλυση των υποδομών της κεντρικής Εύβοιας, η καταστροφή ιδιωτικών περιουσιών δεν είναι αποτέλεσμα των έκτακτων καιρικών συνθηκών και της ασυνήθιστα μεγάλης βροχόπτωσης.
Είναι αποτέλεσμα των λανθασμένων προτεραιοτήτων, του κακού σχεδιασμού, της ανοργανωσιάς του μηχανισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Γιατί προτεραιότητα για την διοίκηση της Περιφέρειας την τελευταία εξαετία ήταν η σπατάλη πόρων για δημόσιες σχέσεις, έργα βιτρίνας, ταξίδια σε επιχειρηματικές εκθέσεις, χρηματοδότηση δράσεων με κριτήριο τις πελατειακές σχέσεις, εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εργολάβων. Κανένας στρατηγικός σχεδιασμός. Καμιά μέριμνα για τη δημιουργία και συντήρηση των υποδομών του νησιού που θα απέτρεπαν την καταστροφή που ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση αδράνεια για την έγκαιρη ενεργοποίηση των οργάνων πολιτικής προστασίας με επιπλέον αποτέλεσμα για πολλές ώρες το νησί συγκοινωνιακά να έχει κοπεί σε τρία κομμάτια.
Προτεραιότητα ήταν και η συγκάλυψη των τεράστιων ευθυνών και προηγούμενων διοικήσεων σε επίπεδο Δήμων και Νομού, που συστηματικά έκλεισαν τις εκβολές των ποταμών της Εύβοιας- κυρίως του Λήλα- για να φτιάξουν οικόπεδα προς πώληση σε ανυποψίαστους πολίτες και να κερδοσκοπήσουν. Και η συγκάλυψη είναι συνενοχή.
Η «Ελεύθερη Στερεά», από τη συζήτηση του προϋπολογισμού το Νοέμβρη του 2019 είχε ζητήσει να δοθεί προτεραιότητα σε μελέτες για όλα τα υδατορέματα της Εύβοιας, ώστε να προχωρήσουμε τάχιστα στη διευθέτηση τους, οριοθέτηση τους  με υδρολογικές και υδραυλικές μελέτες,  με σοβαρές μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων ώστε να προστατευθούν απόλυτα το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον και οι ανθρώπινες ζωές. Το κόστος θεωρήθηκε υπερβολικό από τη διοίκηση. Κόστος σαφώς πολύ μικρότερο από τις δαπάνες αποκατάστασης των ζημιών που θα επιβαρύνουν τώρα τους φορολογούμενους της Ελλάδας, οι οποίοι όπως πάντα θα πληρώσουν τα τραγικά λάθη των διοικούντων.
Σημειώνουμε ότι κάποιοι επιστήμονες, υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας και της Αποκεντρωμένης είχαν προειδοποιήσει έγκαιρα και είχαν διατυπώσει επιφυλάξεις για έργα που γίνονταν με ανεπαρκείς ή παρωχημένες μελέτες. Ούτε αυτούς άκουσε η διοίκηση της Περιφέρειας.
Πόσους ακόμη νεκρούς πρέπει να θρηνήσει η Εύβοια;
Πόσα δάση πρέπει ακόμη να καούν, πόσα ποτάμια και ρέματα να μπαζωθούν;
Πόσες περιουσίες δημόσιες και ιδιωτικές να καταστραφούν μέχρι να καταλάβει η διοίκηση της Περιφέρειας ότι πρέπει να αλλάξει προτεραιότητες;
Σήμερα, πολλές  ακτές του Ευβοϊκού έχουν γεμίσει βρωμιές, φερτές ύλες σε σήψη και νεκρά ζώα  από τις πλημμύρες.
Η κυβέρνηση έσπευσε να υποσχεθεί ότι θα ολοκληρώσει έργα που εκκρεμούν για δεκαετίες. Από υποσχέσεις έχει χορτάσει ο λαός της Εύβοιας.
Έσπευσε να υποσχεθεί  λεφτά για τους πληγέντες, για να κλείσει στόματα.
Όμως, αν δεν αλλάξει η στρατηγική, η επόμενη καταστροφή είναι βέβαιη.
Για αυτό, ζητάμε την άμεση σύγκληση δια ζώσης του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα τις  καταστροφές στην Εύβοια και το στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφέρειας σε σχέση με τα δάση, τους υδάτινους πόρους και το περιβάλλον της Εύβοιας ώστε να αποτραπούν νέες καταστροφές.
Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle