Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
157

Εξαρθρώθηκε 9μελής σπείρα που είχε ρημάξει Ορχομενό και Βοιωτία

< 2 λεπτά
08.02.15 • 07:57
#Tags:

Εξαρθρώθηκε 9μελής σπείρα που είχε ρημάξει Ορχομενό και Βοιωτία

Εγκληματικό ομάδα είχαν συστήσει τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του 2014, σύμφωνα με την Αστυνομία, με διαρκή δράση, ιεραρχική δομή και συγκρότηση, «αρχηγικό» μέλος της οποίας φέρεται ότι ήταν ένας 35χρονος, με σκοπό τις κλοπές σε σπίτια και αυτοκίνητα, τέσσερις άνδρες, τρεις γυναίκες, ένας 13χρονος και μία 16χρονη.

Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους (modus operandi), τα μέλη της σπείρας επέλεγαν αρχικά τους υποψήφιους «στόχους» τους (μονοκατοικίες ή πολυκατοικίες) και τις παρακολουθούσαν κυρίως τις πρωινές ώρες, προκειμένου να εξακριβώσουν την τυχόν παρουσία ενοίκων εντός των διαμερισμάτων.

Στην συνέχεια παραβίαζαν παράθυρα ή μπαλκονόπορτες, χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, είτε εισέρχονταν στο εσωτερικό τους με διάφορες προφάσεις και αφαιρούσαν, με την μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικά ποσά, τιμαλφή, αντικείμενα και έγγραφα. Στη συνέχεια διέφευγαν με οχήματα όπου τους περίμεναν συνεργοί τους, οι οποίοι εκτελούσαν χρέη «τσιλιαδόρων».

Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας συνολικά εννέα (9) μελών της εγκληματικής ομάδας. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες, ηλικίας 37, 35, 22 και 19 ετών καθώς και έναν ανήλικο (13χρονος), όπως επίσης και για τρεις γυναίκες, ηλικίας 36, 24 και 20 ετών, καθώς και μία ανήλικη (16χρονη).

Σε βάρος των ανωτέρω, αλλά και τριών ακόμη συνεργών τους τα στοιχεία ταυτότητας των οποίων διερευνώνται, σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Συγκεκριμένα, από την έως τώρα αστυνομική έρευνα – προανάκριση, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση και ρόλους ανά περίπτωση, στην διάπραξη δεκατριών (13) κλοπών και μίας (1) απόπειρας κλοπής σε σπιτια, καθώς και μίας (1) κλοπής από σταθμευμένο Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, σε περιοχές Ορχομενού, της Αλίαρτου, Δαύλειας, Βαγίων, , Αγίου Γεωργίου και Προφήτη Ηλία Χαιρώνειας Βοιωτίας.

Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως χρυσαφικά, κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (55.000) ευρώ.

Τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle