Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
113

Επιτροπή Αγώνα Εμπόρων Λιβαδειάς. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Η κυβέρνησης μας οδηγεί στον γκρεμό

< 4 λεπτά
25.01.21 • 21:07
#Tags:

Ευθείες βολές κατά της κυβέρνησης ρίχνει η Επιτροπή Αγώνα των Εμπόρων Λιβαδειάς η οποία με ανακοίνωσή της εκφράζει την αγανάκτησή της για την συνεχιζόμενη δραματική κατάσταση που δημιουργεί στον κλάδο τους το συνεχιζόμενο ολικό lockdown στην αγορά και τα τεράστια χρέη που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα.

Η ανακοίνωση:

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ υψώνουμε την φωνή μας!

 Η πολιτική της κυβέρνησης μας οδηγεί στον γκρεμό.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα στήριξης για να επιβιώσουμε.

Απαιτούμε εδώ και τώρα μέτρα προστασία της υγείας του λαού μας.

  Η κατάσταση παραμένει δραματική για εκατοντάδες συναδέλφους στην πόλη μας και ολόκληρη τη χώρα. Το ολικό lockdown στην αγορά δημιούργησε τεράστια χρέη που πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα βάζοντας ακόμα και την επιβίωση μας σε κίνδυνο.

Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για τη σημερινή, άθλια κατάσταση της χώρας!

Χιλιάδες συμπολίτες μας έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο δίμηνο, η πολιτική της κυβέρνησης στο μέτωπό της υγείας, όλο το προηγούμενο διάστημα στοιχίζει ζωές. Η ανυπαρξία προληπτικών μέτρων σε μεγάλους χώρους δουλειάς που αναδεικνύονται σε χώρους υπέρ μετάδοσης, είναι εμφανής.

Τα παιδιά μας ξαναπήγαν σχολείο χωρίς κανένα επιπρόσθετο μετρό προστασίας. Η εξοργιστική στάση της Κυβέρνησης, έφτασε μέχρι το σημείο να κατηγορεί τους γιατρούς για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα (έλλειψη ΜΕΘ, ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, προσωπικού, πρωτοβάθμια υγεία), όταν το 80% των θανάτων του τελευταίου διμήνου σημειώθηκαν εκτός ΜΕΘ. Μετά την προσφιλή της «ατομική ευθύνη» βρέθηκε ένας ακόμα «αποδιοπομπαίος τράγος» να φορτωθεί τις ευθύνες της.

 Καμία αυταπάτη! Η κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο.

Το 800αρι στην περίοδο της πρώτης καραντίνας και τα δανεικά της «επιστρεπτέας προκαταβολής», για όσους την πήραν, δεν αρκούν για να αναπληρώσουν το χαμένο εισόδημα. Από την άλλη τα δις του «ταμείου ανάκαμψης» περιμένουν τις μεγάλες επιχειρήσεις και τα μονοπώλια.

Ο εφησυχασμός που καλλιεργεί η κυβέρνηση, ότι τάχα η επιστροφή στην κανονικότητα θα δώσει άμεση λύση στα προβλήματά, είναι επικίνδυνος!

Ήδη, τα δήθεν προσωρινά μέτρα, που κρατούν μήνες τώρα γίνονται ακόμα πιο αυστηρά για την πόλη μας με το τρίτο κύμα που εμφανίστηκε σε άλλες χώρες, φαίνεται ότι είναι μπροστά μας.  Αν περιμένουμε την αργόσυρτη διαδικασία των εμβολιασμών έχουμε δρόμο μπροστά μας. Αλλά ακόμα και τότε Τίποτα δεν εγγυάται ότι η οικονομική κρίση που έχει αγκαλιάσει την Ελληνική και παγκόσμια οικονομία θα ξεπεραστεί. Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΒΕΕ, και της ΕΣΕΕ ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης μας έχουν βαριές ευθύνες, έδωσαν και δίνουν άλλοθι στην κυβερνητική πολιτική.

Τους προσπερνάμε, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

Είναι ώρα δράσης, ώρα ευθύνης! Κανείς να μη μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!

Στην οριακή κατάσταση που έχουμε βρεθεί, ο μόνος δρόμος που μπορεί να αποδώσει είναι αυτός της μαχητικής διεκδίκησης. Έχουμε τη δύναμη να αυξήσουμε την πίεση στην κυβέρνηση, να αποσπάσουμε τα αναγκαία μέτρα στήριξης που θα είναι πραγματική ανάσα για όλους τους συναδέλφους.  Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα σωματεία

Διεκδικούμε την άμεση υλοποίηση των παρακάτω δίκαιων αιτημάτων μας, πρώτα και κύρια για όσους τα έχουν περισσότερο ανάγκη, αυτούς που βρίσκονται σε αναστολή και όσων έχουν εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ.

Απαιτούμε:

Για την Αντιμετώπιση Πανδημίας:

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle