Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
83

Εργαζόμενοι ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς: Οχι στο φακέλωμα των διαδηλωτών

< 2 λεπτά
30.06.20 • 19:16
#Tags:

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή για τις διαδηλώσεις καιτις υπάιθριες συναθροίσης ως χουντυικής έμνευσης και καλεί κάθε εργαζόμενο για άμεση αντίδραση. Στην ανακοίνωση του Συλλόγου τονίζεται επίσης ότι το νομοσχέδιο ανάμεσα στα άλλα επιχειρέι το φακέλωμα των διαδηλωτών.
Η ανακοίνωση:
Η κυβέρνηση της ΝΔ κατέθεσε τη Δευτέρα 29 Ιούνη 2020, και προώθησε προς ψήφιση στη Βουλή το, χουντικής έμπνευσης , νομοσχέδιο «Δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και άλλες διατάξεις» , με το οποίο στην ουσία καταργεί το δικαίωμα της διαδήλωσης.
Το νομοσχέδιο αυτό προφανώς εντάσσεται στο δόγμα «νόμος και τάξη» και ανάμεσα στα άλλα, φακελώνει διαδηλωτές, προβλέπει την αστυνομική προέγκριση των συγκεντρώσεων (!!!), δίνει υπερεξουσίες στους κατασταλτικούς μηχανισμούς κ.α.
Η κυβέρνηση , χέρι χέρι με την εργοδοσία και το μεγάλο κεφάλαιο επιχειρεί , μετά την καταστρατήγηση του δικαιώματος στην απεργία, να καταστείλει κάθε φωνή διαμαρτυρίας και αντίδρασης , ποινικοποιώντας κάθε εργατική, κινηματική και κοινωνική διαδήλωση , γυρίζοντας μας σε σκοτεινές περιόδους για τη Δημοκρατία. Είναι σαφές ότι μετά τον εργασιακό και κοινωνικό « Μεσαίωνα » που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους και όλα τα λαϊκά στρώματα στα χρόνια των μνημονίων , επιχειρούν τώρα να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα , επιχειρώντας να φιμώσουν προκαταβολικά κάθε μορφή αντίδρασης , διεκδίκησης και αγώνα.
Ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ επαρχίας Λιβαδειάς δηλώνει πως το δικαίωμα στην απεργία και στις διαδηλώσεις είναι αδιαπραγμάτευτο, κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες του λαού και των εργαζομένων και δεν θα το αφήσουμε να χαθεί!!!
Ταυτόχρονα καλεί κάθε δημοκρατικό πολίτη, εργάτες , αγρότες , φοιτητές και την νεολαία να ενωθούμε στην κατεύθυνση ενός αγωνιστικού – ταξικού μπλοκ μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα,( από σωματεία, συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές κινήσεις και παρατάξεις ) και στην κοινωνία και να αντιδράσουμε άμεσα, γιατί το δικαίωμα στη διαμαρτυρία, στη διεκδίκηση και στη διαδήλωση αφορά σε ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους εργαζόμενους.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle