Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
318

Ε.Κ.Λ. Τιμάμε την ημέρα της γυναίκας

< 2 λεπτά
05.03.21 • 20:26
#Tags:

Η 8η Μάρτη του 2021 βρίσκει τις γυναίκες και πάλι μαχόμενες, αποδεικνύοντας πως η καταπίεση, η εκμετάλλευση και η βία που βιώνουν, αποτελούν διαχρονικά μέρος μιας κουλτούρας έμφυλων ανισοτήτων, που η ρίζα τους υπάρχει στην ταξική εκμεταλλευτική κοινωνία που ζούμε.

Έτσι η 8η Μάρτη βρίσκει τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή των μαχόμενων υγειονομικών να προσπαθούν με λειψά μέσα να διαχειριστούν την πανδημία του Covid -19. Γυναίκες γιατροί, νοσηλεύτριες και εργαζόμενες, αλλά και καθαρίστριες εκπαιδευτικοί και εργάτριες δίνουν τον αγώνα προσπαθώντας να σώσουν τις ίδιες, την κοινωνία και τις οικογένειές τους, από τον ιό, αλλά και την εξαθλίωση που με τα διαδοχικά κυβερνητικά επιβαλλόμενα lockdown, μας
απειλούν.

Ιδιαίτερα φέτος το 2021 και γυναίκες αθλήτριες και οι ηθοποιοί είναι στην πρώτη γραμμή και πάλι, μαχόμενες ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού, στη σεξουαλική και συναισθηματική βία στους χώρους εργασίας.

Γυναίκες που φροντίζουν και απαιτούν να ανοίξει επιτέλους ο ασκός του Αιόλου, να ανοίξουν τα στόματα και να πάψει ο φόβος και η ενοχή, αλλά και να ξεκαθαρίσουν ότι  Ποτέ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ και κανένας δεν είναι μόνος.
Το μισό Εργατικό Κίνημα, είναι Γυναίκες.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Επαρχίας Λιβαδειάς είναι μαζί τους στον αγώνα αυτό, γιατί είναι μέρος του αγώνα για την απελευθέρωση συνολικά της κοινωνίας από κάθε ταξική καταπίεση, από κάθε μορφή βίας και εξαναγκασμού.

Μέσα από τους αγώνες που δίνονται σήμερα, παίρνοντας την σκυτάλη από το χτες, τιμάμε την τόσο ξεχωριστή ΜΕΡΑ της ΓΥΝΑΙΚΑΣ.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ     ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle