Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
108

Ηχορύπανση: Η Λαμία και άλλες τέσσερις ελληνικές πόλεις στις πιο θορυβώδεις της Ευρώπης

< 1 λεπτό
16.10.20 • 20:00
#Tags:

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία από τις επιπτώσεις της ηχορύπανσης στην υγεία μας, καθώς αποτελεί, σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τον δεύτερο μεγαλύτερο κίνδυνο μετά την ατμοσφαιρική ρύπανση, μειώνοντας σημαντικά το προσδόκιμο της ζωής μας.

Πέντε ελληνικές πόλεις βρίσκονται στη λίστα με τις πιο θορυβώδεις πόλεις της Ευρώπης: η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα, το Ηράκλειο και η Λαμία. Στην Αθήνα, το 60% του πληθυσμού εκτίθεται ημερησίως, κατά μέσο όρο, σε ήχους άνω των 75 dB που είναι το όριο της «θορυβώδους κατάστασης».

Όπως επισημαίνεται στην ίδια έρευνα, η μακροχρόνια έκθεση στον θόρυβο, μπορεί να προκαλέσει επίσης σοβαρά ισχαιμικά επεισόδια, εμφράγματα, κρίσεις υπέρτασης, ακόμη και καρκίνο, ενώ η πλέον ενοχλητική πηγή θορύβου για τον αστικό πληθυσμό, θεωρείται κυρίως αυτός που προέρχεται από την οδική κυκλοφορία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle