Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
323

Η βουλευτής Γιώτα Πούλου για την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά

< 1 λεπτό
08.04.21 • 20:02
#Tags:

Η 8 η Απριλίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ρομά γιορτάζεται από όλους τους τσιγγάνους όπου κι αν βρίσκονται. Συνδέεται με την Πρώτη Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ρομά στο Λονδίνο το 1971 – ακριβώς μισό αιώνα πριν και σηματοδοτεί την διατήρηση του πολιτισμού και της γλώσσας τους.

Οφείλουμε ωστόσο να μην ξεχνάμε ότι το ταξίδι τους στο χρόνο συνδέεται μερικές φορές με αντιξοότητες, ρατσιστικές προκαταλήψεις, διώξεις και βασανιστήρια.

Είναι λοιπόν μία ακόμη ευκαιρία, να αντιμετωπίσουμε μαζί, ως κοινωνία τα ιδιαίτερα προβλήματα και την περιθωριοποίησή τους.

Ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. –ΠΣ το 2016 ίδρυσε την Ειδική Γραμματεία Ρομά ώστε να αντιμετωπιστεί ολιστικό το θέμα της κοινωνικής ενσωμάτωσης και βελτίωσης του βιοτικού τους επιπέδου. Υλοποιήθηκαν πολλές δράσεις όπως καταγραφή των οικισμών, σχέδια μεταστέγασης, εξασφάλιση ευρωπαϊκών κονδυλίων, δημιουργία πολυκέντρων, ενέργειες για ένταξή τους στην εργασία καθώς και στήριξη των παιδιών ώστε να μην εγκαταλείψουν το σχολείο.

Η ΝΔ «συνέχισε» με κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας, αναστολή των δράσεων και αφήνοντάς τους ανοχύρωτους απέναντι στην πανδημία!

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle