Asopichos Logo
19-04-2024
Asopichos Logo
177

|

Η γάτα, το ποντίκι και οι εκλογές

< 2 λεπτά
02.02.19 • 06:44
#Tags:

Σχεδόν τρεις μήνες πριν τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και ακόμη τα ψηφοδέλτια δεν έχουν κλείσει.

Ο άνεμος αναδημιουργίας που πολλοί υπόσχονται, ακόμη, δεν έχει φυσήξει ενώ οι πολίτες αναρωτιούνται: Μία από τα ίδια;

Ακόμη λοιπόν δεν έχουν ανακοινωθεί προγράμματα, τα συμβόλαια με τους πολίτες οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν, να κρίνουν και να αποφασίσουν τι θα ρίξουν στην κάλπη.

Αυτή τη στιγμή παίζεται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι. Τακτικισμοί, ασκήσεις επί χάρτου και ο καθένας περιμένει τον άλλο για την επόμενη κίνησή του.

Αυτό δημιουργεί περισσότερους προβληματισμούς και στείρα κριτική. Θα πάμε δηλαδή σε μια μίνι προεκλογική περίοδο με τις Αυτοδιοικητικές, τις Περιφερειακές, τις Ευρωεκλογές (ίσως και Εθνικές) όπου η σύγκριση και η απόφαση θα κριθεί από τα ΜΜΕ και όχι από το πρόγραμμα της κάθε παράταξης. Δεν γίνεται δηλαδή ο πολίτης να επεξεργαστεί και να αφομοιώσει όλα αυτά σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο πολίτης περιμένει να δει κάτι άλλο. Αλλαγή πλεύσης, νοοτροπίας, ανανέωσης και καινοτόμων πρωτοβουλιών που θα τον πείσουν ότι κάτι θα αλλάξει τη ζωή του και θα του δώσει μακροπρόθεσμες λύσεις σε ότι έχει τελματώσει.

Τακτικές που απορρέουν από κομματικά γραφεία με σχεδιαστές τους επιτελικούς εκλογομάγειρες δεν γεννούν αισιοδοξία. Το μόνο που κάνουν είναι να σκέφτονται πως θα κατατροπώσουν τον-την αντίπαλο ενώ τα προγράμματα καθώς και το μέλλον περνά σε δεύτερη μοίρα.

Ναι, εκλογική στρατηγική πρέπει να υπάρχει αλλά πάνω στις ράγες των προγραμματικών δεσμεύσεων που έχει ο κάθε συνδυασμούς καθώς και τα στελέχη-αιρετούς που θα κληθούν να τα υλοποιήσουν.

Ο νέος εκλογικός νόμος, η πολυπόθητη απλή αναλογική, είναι πονοκέφαλος των συνδυασμών που θέλουν διακαώς την πλήρη επικράτηση, κάτι όμως που δεν μπορεί να γίνει.

Με αυτό το δεδομένο τα… επιτελεία επεξεργάζονται την επόμενη ημέρα και ήδη γίνονται ζυμώσεις, προσεγγίσεις, παζάρια  ακόμη και συμφωνίες. ΝΑΙ συμφωνίες κάτω από το τραπέζι με τους αντιπάλους! Θα βλέπουμε κοκορομαχίες προεκλογικά και σύμπλευση μετεκλογικά!

Μέσα σε ατό το κλίμα, ας πρυτανεύσει η λογική, το ήθος, τα επιχειρήματα και όχι η εκδικητικότητα, η λάσπη και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση. Ψυχραιμία

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle