Asopichos Logo
20-04-2024
Asopichos Logo
101

Η Λ.Σ Ορχομενού για τις εξελίξεις και τα γεγονότα γύρω από τις συνεδριάσεις του ΔΣ Ορχομενού.

< 4 λεπτά
18.07.21 • 22:24
#Tags:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού, τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στον λαό της περιοχής αναδεικνύει τα προβλήματα, υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων και της νεολαίας, συμβάλλει στην ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης για την διεκδίκηση λύσεων προς όφελός τους.

Η πανδημία του κορονοϊού που βρίσκεται σε εξέλιξη, αποτέλεσε και συνεχίζει να αποτελεί το πρόσχημα για να ανασταλούν οι δημόσιες συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων. Κι αν αυτό ήταν κατανοητό στην αρχή της πανδημίας, που δεν υπήρχε προηγούμενη πείρα ούτε τα αντίστοιχα υγειονομικά εφόδια (εμβόλια, τεστ κλπ), σήμερα υπάρχουν όλες οι δυνατότητες για την δια ζώσης πραγματοποίησή τους.

Όμως, η δημοτική αρχή Ορχομενού –όπως άλλωστε κι οι περισσότερες ανά την Ελλάδα- συνεχίζει στην ίδια βολική για την πολιτική της γραμμή πλεύσης: Δημοτικά Συμβούλια μέσω τηλεδιάσκεψης, μακριά από τους εργαζόμενους και τον λαό του δήμου, αποφάσεις ειλημμένες από την Οικονομική Επιτροπή, με βάση βεβαίως το απαράδεκτο θεσμικό πλαίσιο. Μάλιστα, η τεχνολογία στα χέρια του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί για την φίμωση των μελών του, για την fast truck διαδικασία χωρίς συζήτηση κι ενοχλητικές ερωτήσεις, με τις     «δια περιφοράς» συνεδριάσεις - όπως αυτή στις 20 Ιουλίου- να αποτελούν πάγια τακτική της δημοτικής αρχής.

Αυτό το χρονικό διάστημα, η κυβέρνηση της ΝΔ με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και των άλλων αστικών κομμάτων έχουν ψηφίσει δεκάδες νόμους και προετοιμάζουν άλλα τόσα νομοσχέδια που ανατρέπουν το σύνολο της ζωής των εργαζομένων, καταργώντας όποιο εργατικό δικαίωμα είχε έως τώρα απομείνει. Κατακτήσεις δεκαετιών έχουν μπει στο κρεβάτι του Προκρούστη: εργασιακό,  ασφαλιστικό, συγχωνεύσεις νοσοκομείων και υποβάθμιση υπαρχόντων δομών υγείας, νομοσχέδιο για την παιδεία που ξεκινά τις επόμενες μέρες η συζήτησή του κλπ.

Η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν ενημέρωσε γι αυτές τις ανατροπές του αιώνα, όχι μόνο δεν συνέβαλε ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις που θα έβαζαν εμπόδια σ` αυτή την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, αντίθετα, είναι πλήρως ταυτισμένη και τις υλοποιεί η ίδια!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα:

Η Λαϊκή Συσπείρωση πάνω σε αυτά τα ζητήματα αγωνίζεται, σε αυτά καλεί τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν και να μην συμβιβαστούν μπροστά στις δυσκολίες και τα εμπόδια που οι παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και τα κόμματά τους θέτουν.

Θεωρούμε πως τα Δημοτικά Συμβούλια πρέπει να γίνονται ανοιχτά, μπροστά στον λαό της πόλης μας και με την συμμετοχή του. Υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν να αξιοποιηθούν γι αυτό τον σκοπό.

Δεν θα σταματήσουμε  να ενημερώνουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην οργάνωση της πάλης και την διεκδίκηση λύσεων προς όφελος του λαού.

18/07/2021

Για την Λαϊκή Συσπείρωση Ορχομενού

Γιώργος Σκόπας

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle