Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
229

Η μετέωρη απόφαση

< 3 λεπτά
10.12.20 • 14:39
#Tags:

Του Μπάμπη Ζαννιά

Παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες τις αγωνιώδεις φωνές ομάδων επαγγελματιών σχετικά με το τι θα γίνει και το ξεκίνημα των δραστηριοτήτων τους.

Εν μέσω δεύτερου κύματος της πανδημίας και σε αναμονή του τρίτου – σύμφωνα με τους ειδικούς – το ερωτηματικό "ανοίγουν δεν ανοίγουν τα μαγαζιά", είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μεταξύ κυβέρνησης-επαγγελματιών και επιστημόνων οι οποίοι κυριολεκτικά είναι στη μέση.    

Δεν θα ήθελα να ήμουνα σε καμία από τις παραπάνω θέσεις αλλά κυρίως στη θέση των επιστημόνων οι οποίοι θα πρέπει ωμά επιστημονικά να πουν τη γνώμη τους. Κι αυτό γιατί όποια απόφαση κι αν πάρουν θα τους κατηγορήσουν. Η κυβέρνηση προσπαθεί να ικανοποιήσει τους επαγγελματίες και να πράξει αυτό που πρέπει ακούγοντας τους ειδικούς  ενώ οι τελευταίοι διεκδικούν.

Οι υπόλοιποι, θεατές και σε αναμονή να θέλουν την ζωή τους πίσω με επιστροφή στην κανονικότητα.

Η κυβέρνηση μετέωρη – και στη μέση – να κρατά στο χέρι την καυτή πατάτα και να μην μπορεί να την ξεφορτωθεί. Αυτό που τις απομένει και βέβαια αυτό που υπολογίζει είναι να ακούσει τους επιστήμονες, να πατήσει στο συναισθηματικό δίλημμα περί της απώλειας ζωών και να ενισχύσει - με μπαλώματα – οικονομικά πληττώμενες τάξεις. Χρειάζεται σίγουρα γενναίες αποφάσεις και όχι – εμβαλωματικές – όπως με τα 110 μαγαζιά εποχικών ειδών. Αλλά μπροστά στο δίλλημα να πουλήσουν τα σούπερ μάρκετ χριστουγεννιάτικα άνοιξαν και τα 110.

Και τώρα βέβαια πιέζουν οι υπόλοιποι.

Αλυσίδα… άνοιξαν τα 110, θέλουν και τα μικρά εμπορικά, μετά τα μεγάλα εμπορικά, μετά η εστίαση, μετά η διασκέδαση, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, τα βιβλιοπωλεία  κλπ κλπ… καλά εντάξει τα κομμωτήρια έτσι κι αλλιώς είναι ανοιχτά… στα σπίτια, όπως και άλλα που δουλεύουν τηλεφωνικά.

Α και το καινούργιο. Μην ψωνίζετε από τα e-shop ψωνίστε από τα καταστήματα της πόλης…    ασχέτως αν είναι κλειστά… (είπαμε τηλεφωνικώς)

Και βέβαια σε αυτή την αλυσίδα θα θελήσουν και οι ελεύθεροι πολιορκημένοι των αστικών κέντρων να επισκεφθούν τα χωριά τους και κάποιοι άλλοι τα χιονοδρομικά κέντρα και άλλοι να εκδράμουν γενικώς.

Μα έτσι επιστρέφουμε στη ζωή! Πρώτα πρέπει να εξασφαλίσουμε αυτό, να μην κινδυνέψουν συνάνθρωποί μας και στη συνέχεια να πάρουμε τη ζωή μας πίσω… 

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, ας οπλιστούμε με σύνεση, υπομονή και κουράγιο μήπως και ξεμπερδέψουμε μ’ αυτόν τον κολωιό.

Η ανθρωπότητα θα βγει νικήτρια αυτό είναι σίγουρο. Ο λογαριασμός θα βγει μετά και οι σίγουροι είμαστε εμείς που θα τον πληρώσουμε, εμείς οι πληττόμενοι, ευκολάκι.

Η κυβέρνηση λοιπόν, που έλαχε σε αυτή τη φάση να είναι η συγκεκριμένη, πρέπει να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να σταθμίσει όλα τα δεδομένα, να οπλιστεί με θάρρος και να πάρει τις σωστές αποφάσεις.

Μπορεί άραγε να πράξει έτσι; 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle