Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
166

Η ομιλία στη Βουλή της Γιώτας Πούλου για το Ν/Σ των ΟΤΑ 

< 1 λεπτό
07.03.20 • 09:45
#Tags:

Ομιλία της βουλευτού Γιώτας Πούλου στην Ολομέλεια για το σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και άλλες διατάξεις»
Η Γιώτα Πούλου ξεκίνησε με μια αναφορά στην αποτυχία διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης από την κυβέρνηση της ΝΔ και το αδιέξοδο που έχει σπρώξει τη χώρα. Άσκησε κριτική στο νέο εθνικό αφήγημα της κυβέρνησης, την υπεράσπιση των συνόρων μας με πολεμικούς όρους, το κλίμα ψευδοπατριωτισμού που καλλιεργεί που έχει ως αποτέλεσμα να ξυπνήσει το «φίδι του εθνικισμού από τη χειμερία νάρκη του».
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο εντάσσοντάς το στην αποδιοργάνωση του αυτοδιοικητικού θεσμού που ξεκίνησε η κυβέρνηση με τον νόμο περί κυβερνησιμότητας των Δήμων.
Επισήμανε ότι το νομοσχέδιο δεν εισάγει αναπτυξιακό πλαίσιο, αλλά με μία συρραφή ρυθμίσεων, με πολλά προβλήματα συνταγματικής νομιμότητας, δημιουργεί ένα νέο πλαίσιο εξάρτησης των Δήμων από το Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς να ξεχνά τις προσφιλείς στη ΝΔ εξυπηρετήσεις σε επιχειρηματικά συμφέροντα και στα δικά της παιδιά.
Σημείωσε επίσης ότι παρά τις βελτιώσεις και τροπολογίες που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ και αρκετές αποδέχτηκε ο Υπουργός, το νομοσχέδιο  εξακολουθεί να μην ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αυτοδιοίκησης.
Άσκησε επίσης κριτική στα άρθρα του νομοσχεδίου που αφορούν στη δημόσια διοίκηση και στην απόδοση ελληνικής ιθαγένειας.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle