Ειδικότερα έχουν καταρρεύσει κάποια παλιά σπίτια και έχουν υποστεί ζημιές πολλά που κατοικούνται και σε καταστήματα, ενώ στο επαρχιακό οδικό δίκτυο έχουν προκληθεί κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων. Προβλήματα υπήρξαν και στον ηλεκτροφωτισμό, τα οποία αποκαταστάθηκαν στην περιοχή.
O Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, με ανάρτησή του στο facebook δήλωσε: «Παρακολουθούμε την εξέλιξη του ισχυρού σεισμού των 5,6 Ρίχτερ από το σεισμολογικό δίκτυο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Ήταν αναμενόμενος ο σεισμός στην δυτική Ελλάδα αν θυμόσαστε τους προσεισμούς σε Πάργα και Καρδίτσα τους τελευταίους μήνες και δεν προβλέπεται από εμένα εξέλιξη σε μεγαλύτερο μέγεθος αυτή τη στιγμή, μην ανησυχήστε».
Οι πρόεδροι των κοινοτήτων και συνεργεία των Δήμων της περιοχής βγήκαν στα χωριά προκειμένου να έχουν εικόνα της κατάστασης.
Είμαστε πάνω στην κορύφωση του φαινομένου και είμαστε επιφυλακτικοί προς το παρόν, δήλωσε ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, προσθέτοντας ότι ο σεισμός προήλθε από το γνωστό ρήγμα της Παραμυθιάς.
«Φαίνεται ότι είναι ο κύριος σεισμός. Επικοινώνησα και με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος μου είπε ότι η περιοχή θα ελεγχθεί άμεσα για ζημιές», ανέφερε από την πλευρά του ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας.
Ο σεισμολόγος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Δρακάτος είπε στην ΕΡΤ ότι η περιοχή μπορεί να δώσει ως ανώτατο μέγεθος σεισμού τα 5,6 Ρίχτερ.