Asopichos Logo
26-04-2024
Asopichos Logo
210

Ι. Θειακούλης "Εορτολόγιον από των Χριστουγέννων έως της 1ης Μαΐου"

< 2 λεπτά
09.06.20 • 21:35
#Tags:

Ανεκτίμητης αξίας και πραγματικό κειμήλιο "ανακάλυψε" ο Παναγιώτης Θειακούλης ο οποίος έφερε στο φως εργασία του πατέρα του, δάσκαλου, επίτιμου σχολικού συμβούλου και συγγραφέα Γιάννη Θειακούλη, μετά από 52 χρόνια!!!
Ο ίδιος ο συγγραφέας είχε... ξεχασμένα αυτά τα χειρόγραφα, τα οποία όμως αρχειοθετήθηκαν με τίτλο "Συλλογαί Λαογραφικής Υλης ΠΕ 1968-1969 χειρόγραφα" από το Λαγραφικό Φροντιστήριο και τα ανέσυρε ο γιός Παναγιώτης Θειακούλης ο οποίος σημειώνει:
"Εργασία του πατέρα μου στο πανεπιστήμιο με τίτλο "Εορτολόγιον από των Χριστουγέννων έως της 1ης Μαΐου", ακαδημαϊκό έτος 1968-1969, Λαογραφικό Μουσείο και Αρχείο ΕΚΠΑ, χφ 853, Ορχομενός Βοιωτίας, Ιωάννης Θειακούλης".
Στα χειρόγραφα αυτά καταγράφονται οι λαογραφικές συνήθειες, ήθη και έθιμα στον Ορχομενό από τα Χριστούγεννα μέχρι την Πρωτομαγιά, που έχει συλλέξει ο συγγραφέας με προσωπική επαφή με κατοίκους οι οποίοι αφηγούνται τις συνήθειες για τις γιορτές αυτής της περιόδου και το σημαντικότερο είναι ότι έχουν αποτυπωθεί με την Ορχομενίτικη ντοπιολαλιά!
Ανοίξτε τον παρακάτω σύνδεσμο και διαβάστε τα χειράγραφα
Ι. Θειακούλης_Ορχομενός Βοιωτίας_χφ 853Θειακουλης 2

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle