Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
104

Κακοκαιρία «Λέανδρος»: Πού θα χτυπήσει ο χιονιάς (video)

< 1 λεπτό
13.01.21 • 16:50
#Tags:

Ψυχρή εισβολή με ιδιαίτερα χαμηλές κατά τόπους θερμοκρασίες ξεκινά από το βράδυ της Τετάρτης 13/1, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo.gr).

Η ψυχρή αυτή εισβολή που θα συνοδευτεί από χιονοπτώσεις σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Λέανδρος» από την Πέμπτη 14/1 έως τη Δευτέρα 18/1.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η κίνηση των αερίων μαζών σε ύψος 1500 μέτρων πάνω από το έδαφος, ύψος το οποίο χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση των μεταβολών της θερμοκρασίας στην κατώτερη ατμόσφαιρα.  Όπως προκύπτει, ιδιαίτερα ψυχρές αέριες μάζες (παρουσιάζονται με μπλε σκίαση) θα επικρατήσουν στη χώρα, τουλάχιστον έως τη Δευτέρα 18/1.

Χιονοπτώσεις αναμένονται από τον «Λέανδρο» ακόμη και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας αλλά και στα ορεινά και ημιορεινά της λοιπής ηπειρωτικής χώρας από το βράδυ της Πέμπτης 14/1.

Παρά το γεγονός ότι μεταξύ των διαστημάτων χιονόπτωσης θα υπάρχουν διαστήματα βελτίωσης του καιρού, το ισχυρό ψύχος, ιδιαίτερα τις νύχτες, θα δημιουργήσει προβλήματα.

 

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle