Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
96

Κατάληψη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας. ΒΙΝΤΕΟ

< 2 λεπτά
13.05.20 • 10:23
#Tags:

Σε μια δυναμική απάντηση στην πρόθεση του ειδικού εκκαθαριστή να προχωρήσει σε συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων προχωρούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ καταλαμβάνοντας το μεσημέρι της Τρίτης (12/05) τα γραφεία της διοίκησης στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Με αυτόν τον τρόπο οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται «στη νέα αντεργατική απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και της διορισμένης ειδικής διαχείρισης» και τονίζουν πως «η κυβέρνηση μέσα από το νόμο που ψήφισε έχει σταματήσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, με στόχο να την προσφέρει τσάμπα και βερεσέ στα μεγάλα συμφέροντα».
Πιο συγκεκριμένα, ο ειδικός εκκαθαριστής, με υπηρεσιακό σημείωμα, ζήτησε από τους τμηματάρχες του εργοστασίου της Λάρυμνας, να του προσδιορίσουν τον ακριβή αριθμό εργαζομένων που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του εργοστασίου. Σημαντικό να αναφερθεί είναι ότι ο εν λόγω προσδιορισμός του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων καλείται να πραγματοποιηθεί κάτω από τις σημερινές συνθήκες, όπου η λειτουργία του εργοστασίου δεν ξεπερνά το 20% των δυνατοτήτων του.
Βάσει αυτής της εξέλιξης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, προχώρησε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης σε έκτακτη συνεδρίαση, όπου ομόφωνα αποφασίστηκε να δοθεί δυναμική απάντηση. Άμεσα εργαζόμενοι και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου προχώρησαν σε κατάληψη των γραφείων της διοίκησης, ενώ παράλληλα σχεδιάζουν άμεση κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να αγωνιστούν μέχρι την τελική νίκη και διεκδικούν την απόσυρση του νόμου που ψήφισε η κυβέρνηση, την άμεση χρηματοδότηση και την επαναφορά της ΛΑΡΚΟ σε πλήρη λειτουργία με διασφαλισμένες όλες τις θέσεις εργασίας.
Η κατάληψη στα γραφεία της διοίκησης είναι μια πρώτη αντίδραση και ο αγώνας αναμένεται να κλιμακωθεί με 24ωρες απεργίες μέσα στο Μάιο.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle