Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
299

Καταγγελία για αναίτια απόλυση εργαζομένου

< 2 λεπτά
26.11.19 • 21:53
#Tags:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς καταγγέλλει την αδικαιολόγητη και αναίτια απόλυση που έγινε στο συνάδελφο Φ. Μ. από γνωστό κανάλι της περιοχής μας. Ο εργαζόμενος δούλευε στο κανάλι σαν  εικονολήπτης για δεκαπέντε χρόνια. Το Σωματείο σε συνάντηση με την διεύθυνση του καναλιού ζήτησε την ανάκληση της απόλυσης. Η απόλυση του συναδέλφου έρχεται να προστεθεί στις δεκάδες απολύσεις, ιδιαίτερα «παλιών» εργαζόμενων που το τελευταίο διάστημα, έχουν πάρει τεράστιες διαστάσεις.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το πρώτο 10μηνο του 2019 έγιναν αριθμητικά τόσες απολύσεις όσος είναι και ο αριθμός των πάνω από 2 εκατομμύρια μισθωτών! Άλλα στοιχεία (ΕΦΚΑ) δείχνουν ότι η «αγορά εργασίας» δεν χρειάστηκε πάνω από δύο μήνες για να εξαϋλώσει την αύξηση του κατώτατου μισθού, αφού η «μαύρη τρύπα» της «ευελιξίας» και του αντεργατικού πλαισίου είναι που κυριαρχεί.
Αυτά είναι μερικά παραδείγματα  που δείχνουν ότι η ζωή της εργατικής τάξης δεν περιέχει καμιά «κανονικότητα», καμιά  «δίκαιη ανάπτυξη»  ή «ανάπτυξη για όλους», δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε για όλους. Όσα μέτρα πάρθηκαν τα τελευταία χρόνια δουλεύουν στον «αυτόματο» για να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Η «κόλαση» λοιπόν για τους εργαζόμενους είναι αυτή που διαμορφώνει τον «παράδεισο» για το κεφάλαιο και την εργοδοσία, όσο κι αν προσπαθούν να το κρύψουν παλιές και νέες κυβερνήσεις,  που τσακώνονται πάνω στις πλάτες μας, για το ποιος είναι η …γνήσια αναπτυξιακή δύναμη. Η πραγματικότητα στις ζωές μας, είναι το τσάκισμα των μισθών, το ωράριο λάστιχο, η μαύρη και ανασφάλιστη εργασία, η «περιπλάνηση» από δουλειά σε δουλειά για το μεροκάματο.
Καλούμε τους συναδέλφους σε επαγρύπνηση και σε αγωνιστική ετοιμότητα.  Συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, κανείς μόνος του.
Μόνο ο αγώνας μας και η  οργάνωση της αντεπίθεσης μπορεί  να σαρώσει αυτή την κόλαση με την οποία μας καλούν να συμβιβαστούμε.
Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό του συναδέλφου, απαιτούμε την ανάκληση της απόλυσης του και την εφαρμογή κλαδικών συμβάσεων κόντρα στις «ατομικές συμφωνίες» που τις  παραβιάζουν.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle