Asopichos Logo
19-03-2024
Asopichos Logo
123

Κατασχέσεις 7 τόνων αλλοιωμένου κρέατος με προορισμό Νοσοκομεία και Στρατόπεδα – Απαγόρευση δύο αντισηπτικών

< 4 λεπτά
11.05.20 • 19:00
#Tags:

Περίπου επτά τόνοι αλλοιωμένων προϊόντων κρέατος εντοπίστηκαν στην κατοχή επιχείρησης με έδρα τον Πειραιά, η οποία διαπιστώθηκε ότι διέθετε προϊόντα της σε πάνω από 50 νοσοκομεία, αλλά και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλλού.
Τα ακατάλληλα για κατανάλωση προϊόντα κατασχέθηκαν και δεσμεύτηκαν από τις αρμόδιες αρχές, μετά από έρευνα μεικτού κλιμακίου ελεγκτών της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του Ε.Φ.Ε.Τ. στην εν λόγω επιχείρηση χονδρικού εμπορίου κρέατος και προϊόντων κρέατος με έδρα τον Πειραιά.
«Από την περαιτέρω επεξεργασία των φορολογικών βιβλίων και στοιχείων της ελεγχόμενης επιχείρησης για το έτος 2020, προέκυψε η διάθεση προϊόντων της, σε πάνω από 50 νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, καθώς επίσης και σε στρατόπεδα, σωφρονιστήρια, δομές φιλοξενίας ανηλίκων, δημοτικές επιχειρήσεις, δομές φιλοξενίας προσφύγων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων κ.λ.π.» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.
Τονίζεται ότι έχουν ήδη αποσταλεί έγγραφα για να ενημερωθούν «τα αρμόδια Υπουργεία Υγείας, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Μετανάστευσης & Ασύλου, καθώς επίσης και τις Περιφερειακές δομές Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Θεσσαλίας και Ζακύνθου, όσον αφορά τα στοιχεία των εποπτευόμενων φορέων τους που παρέλαβαν προϊόντα από την ελεγχόμενη επιχείρηση μέσα στο 2020, προκειμένου να γίνουν οι σχετικοί έλεγχοι, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η προστασία της δημόσιας υγείας από ενδεχόμενη κατανάλωση ακατάλληλων προϊόντων».
Η λίστα με τα αλλοιωμένα προϊόντα κρέατος που κατασχέθηκαν από τον Ε.Φ.Ε.Τ. 
1. Μπούτια κοτόπουλου σε 74 πλαστικά τελάρα, βάρους 1.480 kg
2. Κοτόπουλο μπούτια σε 39 τελάρα, βάρους 780 kg
3. Ρολό κρέατος σε 10 κιβώτια, βάρους 200 kg
4. Χοιρινό νωπό σε 29 χαρτοκιβώτια με περασμένη ημερομηνία λήξης, βάρους 580 kg
5. Γαλοπούλα σε φέτες σε τέσσερα κιβώτια συνολικού, βάρους 81,50 kg
6. Μπέϊκον κύβος καπνιστό χωρίς άλλες επισημάνσεις σε ένα κιβώτιο, βάρους 15,5 kg
7. Πάριζα τοστ σνακ σε δύο κιβώτια, βάρους 27,5kg
8. Λουκάνικα σχάρας σε ανοιχτό κιβώτιο
9. Ολόκληρα κοτόπουλα σε μία ανοξείδωτη βούτα άνευ σήμανσης, βάρους 70 kg
10. Λίπος σε 10 κιβώτια, βάρους 180 kg
11. Λίπος χοιρινό σε 2 κιβώτια, βάρους 36 kg
12. Λίπος χοιρινό (pinbeef) σε 7 κιβώτια, βάρους 105 kg
13. Λίπος μοσχαρίσιο Lorev Carnich quality σε 35 κιβώτια, βάρους 700 kg
14. Noυά μοσχαρίσιο σε 3 κιβώτια, βάρους 45 kg
15. Έντερα αρνίσια, βάρους 1,5 kg
16. Μπούτια κοτόπουλου σε 2 κιβώτια, βάρους 30 kg
17. Bacon σε vacuum άνευ σημάνσεων, βάρους 5 kg
18. Κοτόπουλο καλαμάκι άνευ σημάνσεων, 1 kg
19. Πανσέτα χοιρινή, βάρους 5 Kg
20. Μπριζόλες χοιρινές τεσσάρων τεμαχίων 30 kg
21. Πλήρες μίγμα για γαλάκτωμα λίπους-κρέατος με ημερ. λήξης 22/12/2019, βάρους 6,8 kg
22. Γαλοπούλα φέτες χωρίς σημάνσεις σε 4 κιβώτια, βάρους 90 kg
23. Βόειο κρέας με διαφορετικές ενδείξεις στην εξωτερική και εσωτερική συσκευασία με περασμένη ημερομηνία σε 5 κιβώτια, βάρους 150 kg
24. Μπριζόλα λαιμού σε κομμάτια άνευ σημάνσεων, βάρους 15,5 kg
25. Σουβλάκια χοιρινά άνευ σημάνσεων, βάρους 6 kg.
Επίσης δεσμεύτηκαν:
1. Μπέικον κύβος καπνιστό σε 3 κιβώτια, βάρους 46,5 kg
2. Σπάλα χοιρινή σε 80 σακούλες vacuum κατεψυγμένη, βάρους 1.280 kg
3. Μπούτια κοτόπουλο κατεψυγμένα HALAL σε 71 κιβώτια, βάρους 497 kg
4. Μπούτια κοτόπουλο HALAL σε 22 χαρτοκιβώτια, βάρους 286 kg.
Στην ανακοίνωση εκφράζεται η δέσμευση ότι «οι υπάλληλοι της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, έχοντας πλήρη επίγνωση των κρίσιμων συνθηκών που βιώνει η χώρα μας, θα συνεχίσουν, με μεγαλύτερη ένταση και αποφασιστικότητα, τη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας και την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας σε βάρος των πολιτών».
ΕΟΦ: Απαγόρευση δύο αντισηπτικών διαλυμάτων
Απαγορεύτηκε η διάθεση των βιοκτόνων «ANTY CLEAN» και «Total Care αντισηπτικό τζελ χεριών», με αποφάσεις του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ).
Οι αποφάσεις του ΕΟΦ για την απαγόρευση των δύο αντισηπτικών διαλυμάτων εκδόθηκαν στο πλαίσιο προστασίας της Δημόσιας Υγείας, καθώς τα δύο προϊόντα δεν είναι εγκεκριμένα από τον Οργανισμό.
Οι εταιρείες που τα διακινούν οφείλουν να επικοινωνήσουν με τους αποδέκτες των προϊόντων και να τα αποσύρουν από την αγορά, όπως αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις του ΕΟΦ.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle