Asopichos Logo
18-04-2024
Asopichos Logo
87

Κλείνουν όλα τα σχολεία έως 29/3. Στο "βαθύ κόκκινο" και η Ευρυτανία

< 2 λεπτά
12.03.21 • 20:09
#Tags:

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Ελλάδα από την Τρίτη 16 Μαρτίου έως τις 29 Μαρτίου και τα μαθήματα θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, στο “βαθύ κόκκινο”, εντάσσονται – με ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής λοιμωξιολόγων – από τις 6 το πρωί του Σαββάτου μέχρι τη Δευτέρα 22 Μαρτίου, οι Περιφερειακές Ενότητες Ευρυτανίας, Χαλκιδικής και Λέσβου, καθώς επίσης οι δήμοι Ιωαννιτών και Μετσόβου της Π.Ε. Ιωαννίνων, Κατερίνης, Σκιάθου και Χανίων, στις οποίες θα εφαρμοστούν πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

H πανδημία δυστυχώς εξακολουθεί να βρίσκεται σε έξαρση που οφείλεται κυρίως στις μεταλλάξεις του κορονοϊού, δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι τα δεδομένα απαιτούν εγρήγορση και προσοχή.
Για την Καθαρά Δευτέρα θα ισχύουν τα μέτρα και οι περιορισμοί που ήδη εφαρμόζονται, χωρίς οποιαδήποτε ειδική ρύθμιση. Δηλαδή δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο.

“Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί, επομένως, με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου δήμου ή σε απόσταση δύο χλμ. από τον τόπο κατοικίας” τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων από την Τρίτη 16 Μαρτίου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, τα μέλη της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκαν ομόφωνα την επαναλειτουργία των υποθηκοφυλακείων με προγραμματισμένα ραντεβού, ώστε να επιλυθούν προβλήματα καθημερινότητας που σχετίζονται με τη λειτουργία τους και να προστατευθεί παράλληλα η Δημόσια Υγεία.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle