Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
88

Κορωνοϊος: 15 νέα κρούσματα, 2.834 συνολικά, 22 σε ΜΕΘ, 90 εξιτήρια

< 3 λεπτά
17.05.20 • 20:26
#Tags:

Η ενημέρωση από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά και τον εκπρόσωπο του υπ. Υγείας λοιμοξιωλόγο, υποπτέραρχο και διευθυντή της Διεύθυνσης Υγειονομικού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας Δ. Χατζηγεωργίου. Ανακοινώνονται 15 νέα κρούσματα, συνολικά 2.834 και ένας νέος θάνατος, σύνολο 163. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 75 έτη. Είκοσι δύο ασθνείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Ενενήντα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Έχουν ελεγχθεί 128.525 κλινικά δείγματα.
Καταλαβαίνω τη λαχτάρα για έξοδο και εκτόνωση, αλλά αυτό θα πρέπει να γίνει με προσοχή, ανέφερε κ. Χατζηγεωργίου και πρόσθεσε: «Η νόσος απ’ ότι φαίνεται θα βρίσκεται ακόμη μαζί μας για πολύ καιρό. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με προσοχή την επιστροφή στην καθημερινότητα, για να μην έχουμε οπισθοχώρηση» σε σχέση με τη διασπορά του ιού ,όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Χατζηγεωργίου στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού για τον κορονοϊό, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν χρόνια προβλήματα Υγείας.
Όπως εξήγησε όσοι ζουν σε γηροκομεία, δομές φιλοξενίας και κέντρα αποκατάστασης, είναι πιο ευάλωτοι στον κορονοϊό καθώς η μετάδοση του ιού σε τέτοιες δομές γίνεται τάχιστα. Θα πρέπει όπως εξήγησε να αποφεύγονται τα επισκεπτήρια, η ανταλλαγή μελών του προσωπικού από μονάδα σε μονάδα και η μεταφορά ασθενών από μια τέτοια δομή σε άλλη.
Ο κ. Χατζηγεωργίου αναφέρθηκε και στο διαδίκτυο ως μέσο διάχυσης της πληροφορίας για τον κορονοϊό. Επικαλούμενος μελέτη που έγινε στον Οντάριο του Καναδά και αφορά το youtube, επισήμανε ότι οι ερευνητές μελέτησαν όσον αφορά την επιστημονική τους επάρκεια 70 από τα πιο δημοφιλή βίντεο για το θέμα. Όπως προέκυψε από αυτά το 27,5% δηλαδή πάνω από το 1/3 περιείχαν αναληθείς και αντιεπιστημονικές πληροφορίες για τον κορονοϊό.
Η δεύτερη φάση άρσης των περιοριστικών μέτρων εξελίσσεται σε γενικές γραμμές ομαλά, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως είπε, η εικόνα από τις εκκλησίες σήμερα ήταν πολύ καλή, καθώς είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί η υγεία των πιστών προσήλθαν στους ναούς για να συμμετέχουν στη Θεία Λειτουργία.
Παράλληλα, θετικό χαρακτήρισε και τον απολογισμό από τη λειτουργία των οργανωμένων παραλιών, όπου τηρήθηκαν σε γενικές γραμμές οι αποστάσεις και τα μέτρα προστασίας, σημειώνοντας πως οι κάποιες εξαιρέσεις δεν αναιρούν τον κανόνα.
Αναφερόμενος σε εικόνες από λεωφορείο, είπε πως η τήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο υπόθεση της Αστυνομίας ή των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά είναι υπόθεση και των οδηγών και των πολιτών που πρέπει να εφαρμόζουν τους κανόνες. Ούτε μπορεί σε κάθε λεωφορείο σε κάθε μέσο μαζικής μεταφοράς να υπάρχει ένας αστυνομικός που κόβει πρόστιμα, ούτε οι 300 βοηθοί επιβατών μπορούν να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, προσέθεσε.
Υπενθύμισε ότι από αύριο, Δευτέρα 18/5 επιτρέπονται οι μετακινήσεις στην ηπειρωτική χώρα, στην Κρήτη και στην Εύβοια. Επίσης, ενημέρωσε ότι από αύριο επαναλειτουργούν ανοιχτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle