Asopichos Logo
29-03-2024
Asopichos Logo
107

Κορωνοϊός: Πού είναι υποχρεωτική η μάσκα από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου

< 2 λεπτά
28.07.20 • 22:00
#Tags:

Η αύξηση των εγχώριων κρουσμάτων οδήγησε την κυβέρνηση στην επέκταση της χρήσης της μάσκας και σε άλλους κλειστούς χώρους, πέραν εκείνων που ισχύει.
Από αύριο Τετάρτη 29 Ιουλίου η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική σε:

Covid 19 MaskΠαράλληλα το μέτρο εξακολουθεί να ισχύει για Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ταξί, σούπερ μάρκετ, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, ασανσέρ, πλοία, αεροπλάνα καθώς και σε καταστήματα εστίασης για τους εργαζόμενους.
«Θα χρειαστεί να μάθουμε να ζούμε με τη χρήση μάσκας» τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.  Ο υφυπουργός απηύθυνε ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και δεν υπάρχει δυνατότητα για τήρηση των απαιτούμενων αποστάσεων.
Υπενθύμισε ότι το πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας ανέρχεται στα 150 ευρώ.
«Η αύξηση εγχώριων κρουσμάτων δεν πρέπει να δημιουργεί πανικό, ούτε εφησυχασμό», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς προσθέτοντας ότι «ο ιός είναι ακόμα εδώ» και τόνισε ότι χρειάζεται να τηρούμε πιστά τους κανόνες υγιεινής και να αποφεύγουμε τις συναθροίσεις.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε ο υφυπουργός μέχρι τις 26 Ιουλίου τα κρούσματα κορονοϊού στην χώρα είναι 4.193 ενώ τα ενεργά ανέρχονται σε 429. Παράλληλα, από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ο αριθμός εισερχομένων ατόμων στη χώρα ανέρχεται σε 1.294.798 άτομα ενώ έχουν διεξαχθεί συνολικά από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου ανά πύλη εισόδου στη χώρα 171.138 έλεγχοι (τεστ COVID-19). Συνολικά ο αριθμός επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των εισερχομένων στη χώρα ανέρχεται από 1η Ιουλίου έως 26 Ιουλίου σε 344. Ειδικά για τα εισαγόμενα κρούσματα είπε ότι οι χώρες που βρίσκονται στις πρώτες θέσεις είναι αυτές των Βαλκανίων.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Χαρδαλιάς στόχος είναι να παραμείνει η Ελλάδα μια ασφαλής χώρα για κατοίκους και επισκέπτες.
Επίσης ανέφερε ότι «ο αλγόριθμος EVA που χρησιμοποιούμε αξιολογεί το προφίλ ρίσκου κάθε επισκέπτη.Τις τελευταίες ημέρες έχουμε επικεντρώσει την προσοχή μας στην Ισπανία και έχουμε διπλασιάσει τα τεστ».
O κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε τη διενέργεια ελέγχων για τη χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άλλους χώρους συνάθροισης

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle