Όπως είπε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, 134 συμπολίτες μας νοσηλεύονται, στην πλειοψηφία τους άνδρες, με τους 53 εξ αυτών να είναι διασωληνωμένοι. Μέσος όρος ηλικίας των ασθενών είναι τα 67 έτη και στην πλειοψηφία τους είναι άνδρες.
Ο κ. Τσιόδρας είπε πως δεν υπάρχει μεγάλη εκθετική αύξηση στα νέα κρούσματα.
[youtube https://www.youtube.com/watch?v=YCVYD49dfZo]
Μιλώντας αμέσως μετά τον λοιμωξιολόγο και εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρη Τσιόδρα, ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως σε καραντίνα τίθεται από σήμερα και για δύο εβδομάδες, στις 7 Απριλίου, η κοινότητα Εχίνου του Δήμου Μύκης στην Ξάνθη μετά από την επιβεβαίωση 9 κρουσμάτων στην ευρύτερη περιοχή, με περιορισμό των μετακινήσεων των κατοίκων χωρίς εξαιρέσεις, ενώ ζητήθηκε από τους κατοίκους των χωριών του δήμου Μύκης να παραμείνουν στα σπίτια τους. Παράλληλα ανακοινώθηκε πως το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης ενισχύεται με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Ο ίδιος προέβη σε διευκρίνιση σχετικά με όσους φροντίζουν ζώα είτε εντός του δήμου τους είτε εκτός αυτού. Για την περίπτωση που κάποιος φροντίζει ζώα εκτός του δήμου μόνιμης κατοικίας του, είπε ότι θα πρέπει να απευθυνθεί σε φιλοζωικές οργανώσεις ή και μεμονωμένα άτομα, μόνιμους κατοίκους του δήμου που βρίσκονται τα ζώα, για να αναλάβουν εκείνοι τη σίτισή τους μέχρι την άρση του περιορισμού της μετακίνησης.
Ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε πως η συντριπτική πλειοψηφία ακολουθεί τις οδηγίες, ζήτησε να συνταχθούμε όλοι απέναντι στον αόρατο εχθρό και να δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας στους μαχητές της πρώτης γραμμής μένοντας σπίτι μας.
«Η σημερινή ημέρα είναι ξεχωριστή αλλά και φαντάζει ιδιαίτερη, γιατί και γιορτάζουμε την εθνική μας επέτειο, αλλά γράφουμε και τη δική μας ιστορία ως κοινωνία, δίνουμε τη δική μας μάχη, άλλοι στην πρώτη γραμμή και άλλοι περισσότεροι από εμάς στο σπίτι τους, σεβόμενοι τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών που βρίσκεται σε ισχύ», ανέφερε.