Asopichos Logo
28-03-2024
Asopichos Logo
218

Κορωνοϊός: 10 οι νεκροί, νέα μέτρα για λαϊκές αγορές, σούπερ μαρκετ, μετακινήσεις  

< 3 λεπτά
20.03.20 • 23:46
#Tags:

Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.
Η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από την Ηλεία και είχε έρθει σε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγιούς Τόπους.
Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της στην χώρα μας.
Νωρίτερα, ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε πως ακόμη τρεις άνδρες πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, δύο από την Αθήνα και ένας από την Κοζάνη.
Παράλληλα, ο κ. Τσιόδρας έκανε γνωστό πως τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495, ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.
Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.
Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα.  Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.
Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προς το παρόν είμαστε εντός των εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα».
Παράλληλα,απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε μία περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ» σημείωσε.

Με τη σειρά του οNίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε σε όλους τους τόνους πως «δεν πρέπει να κυκλοφορούμε».
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη. Μένουμε στο σπίτι. Κάποιοι συμπολίτες δεν το τηρούν και θεωρούν ότι είναι ώρα εκδρομής», τόνισε.
Έστειλε αυστηρό μήνυμα προς τους πολίτες που σχημάτισαν ουρές στα διόδια, λέγοντας πως:
«Η Πολιτεία γνωρίζει ποια αυτοκίνητα περνούν τα διόδια».
«Ας είναι ξεκάθαρο. Από εμάς εξαρτάται αν τελικά η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει πιο δραστικά μέτρα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το εάν θα υπάρξει απαγόρευση κυκλοφορίας, εάν δεν συμμορφωθούν οι πολίτες με τα μέτρα, ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως αυτό εξαρτάται από τη συμπεριφορά τους.

Μετάβαση στα νησιά μόνο από μόνιμους κατοίκους

Ο κ. Χαρδαλιάς υπενθύμισε επίσης ότι από το Σάββατο στις 6 το πρωί, επιτρέπεται η μετάβαση στα νησιά μόνο για τους μόνιμους κατοίκους, για λόγους τροφοδοσίας καθώς και εκείνους που θέλουν να αναχωρήσουν από αυτά.
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να βγάζουν εισιτήριο μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης στο οποίο θα φαίνεται ο τόπος κατοικίας.
Επίσης, απαγορεύεται ο απόπλους και ο κατάπλους ιδιωτικών σκαφών αναψυχής. «Όσοι βρίσκονται σε πλεύση πρέπει μέχρι τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, 21ης Μαρτίου να καταπλεύσουν», δήλωσε.
Προανήγγειλε επίσης ισχυρή παρουσία αστυνομίας σε πάρκα και άλση προκειμένου να ελέγχεται πιθανή συνάθροιση των πολιτών.

Νέα μέτρα σε λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ

Ο  υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ακόμη πως θα κλείσουν οι λαϊκές αγορέςγια αύριο, Σάββατο, ενώ από Δευτέρα θα λειτουργήσουν με τους μισούς παραγωγούς και με απόσταση πέντε μέτρων ανάμεσα σε κάθε πάγκο. Οι παραγωγοί θα πηγαίνουν στις λαϊκές εκ παραδρομής.
Ακόμη, αυξάνονται τα μέτρα και στα σούπερ μάρκετ με την απόσταση να είναι ένας πελάτης ανά 15 τετραγωνικά μέτρα.
Σημειώσε πως έχουν ανασταλεί όλες οι επισκέψεις στα καταστήματα κράτησης καθώς και οι μεταγωγές, εκτός από μερικές περιπτώσεις που θα τεκμηριώνονται.

Τρία επιπλέον νοσοκομεία της Αθήνας θα δέχονται ασθενείς με κορωνοϊό

Παράλληλα, ο υφυπουργό Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης ανακοίνωσε πως τρία νοσοκομεία στην Αθήνα: Σωτηρία, Παμμακάριστος και Αγία Βαρβάρα θα δέχονται μόνο ασθενείς με κορωνοϊό με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι εφημερίες.
Το ίδιο θα ισχύσει και στην Θεσσαλονίκη.
Επιπλέον, στην Αττική έξι κέντρα υγείας θα υποδέχονται ύποπτα κρούσματα.

asopichos efimerida viotia clip
Asopichos Logo white
Θέλοντας να αποδώσουμε τιμή στον πρόγονό μας, τον Ορχομένιο Ολυμπιονίκη δώσαμε το όνομά του στη προσπάθειά μας. Μέγιστη τιμή και βαριά κληρονομιά την οποία θα προσπαθήσουμε να υπερασπιστούμε. Ονομάσαμε Ασώπιχο την ιστοσελίδα μας γιατί ο Ολυμπιονίκης, ανήκει σε όλους, όπως και η ιστοσελίδα μας. Γιατί η αλήθεια και η ενημέρωση χρειάζονται μεγάλη προσπάθεια, είναι ένας συνεχής αγώνας δρόμου…

Ακολουθήστε μας

menu-circle